EMMS trekt overwinning alsnog over de streep

EMMS heeft het altijd lastig tegen Veno, een ploeg met een paar uitstekende individuele spelers met name in de voorste linie. Maurice Kosse startte na blessureleed weer in de basis, dit ging ten kostte van Jordi van der Heyden. Naast Jordi zat Niek Hulst wederom bij de selectie en Ian van der Felz, die zich uitstekend ontwikkelt in het tweede elftal. Kevin Mepschen verdedigde het doel aangezien Bastin Kleinheerenbrink geblesseerd raakte op de training.

Het was EMMS dat zich direct liet zien op sportpark De Kei, de zeer goed spelende Glenn ter Wielen vond Maurice Kosse maar een vrije schietkans vanaf tien meter werd geblokt door de verdediger, uit de rebound wederom een nagenoeg identieke kans maar ook nu lag er een verdediger voor.

EMMS speelde prima, maar de eerste keer dat Veno in de buurt van het strafschopgebied kwam was het ook direct raak. Door een fantastische bal van de linksback op de spits werd de verdediging van EMMS volkomen verrast en die verschalkte Kevin Mepschen in de lange hoek.

De ploeg van Erik Hein rechtte de rug en maakte direct jacht op de gelijkmaker, Glenn ter Wielen kreeg enkele uitstekende kansen maar had het vizier deze middag niet op scherp. Na twintig minuten was het dan eindelijk raak, Moehjiddin Brinkman onderschepte uitstekend de bal en bracht de bal bij Maurice Kosse, die zette vervolgens Jorunn Kleinheerenbrink voor de doelman en die werkte uiterst koel af.

Sander Eggen leek EMMS op voorsprong te zetten, maar zijn inzet vanuit een corner werd nog net op tijd geblokt door de verdediger. Veno kreeg ook nog een goede mogelijkheid, de aanvaller was de keeper al voorbij maar met een fantastische tackle wist Dennis Lamberink de bal weg te werken. Überhaupt gaf de EMMS verdediging weinig weg.

Vijf minuten voor de rust kwam EMMS dan eindelijk op een verdiende voorsprong, Jorunn Kleinheerenbrink ging zijn tegenstander voorbij en schoot hard op het doel, via de keeper belandde de bal bij Maurice Kosse die van dichtbij kon inkoppen: 2-1.

Na rust een heel ander spelbeeld, Veno deed wat tactische aanpassingen in de rust en schuwde de duels niet. EMMS had het hier lastiger mee, het kreeg nog wel een goede mogelijkheid via Glenn ter Wielen maar hij schoot de bal voorlangs.

Veno drong aan en het had de handen vol aan de twee handige en snelle aanvallers, het was wachten op de gelijkmaker en die kwam na een uur spelen. Over de linkerkant werden er drie EMMS-ers uitgespeeld, de bal werd teruggelegd en de aanvaller schoot eenvoudig raak. Het was alle hens aan dek voor de ploeg van Erik Hein, wederom snelde de aanvaller over de zijkant maar nu wist EMMS de bal net op tijd te blokken.

Hoe dichter richting het eindsignaal, hoe meer EMMS weer grip kreeg op het duel. De backs Sander Eggen en Stijn Kosse waren onvermoeibaar deze middag en laatstgenoemde had een groot aandeel in de winnende treffer, hij kreeg de bal mee van Milan de Vent, Sander gaf de bal voor en die werd ongelukkig door de verdediger binnengelopen.

In de slotfase werden Ian en Niek nog gebracht om de overwinning over de streep te trekken en dit lukte dan ook. Een zwaarbevochten, maar prachtige zege voor de ploeg van Erik Hein. Paasmaandag moet EMMS naar Drachten, de heenwedstrijd werd gewonnen door Drachten.