EMMS wint dik verdiend van Oerterp

Dat het een wisselvallig seizoen is voor EMMS dat is wel duidelijk, na de winterstop zet het toch een aardige reeks neer. Afgelopen week viel Jorunn Kleinheerenbrink uit met een blessure, hopelijk komt hij nog terug voor het eind van de competitie.

EMMS begon slordig aan het duel en door het vele balverlies op het middenveld en achterhoede speelde het Oerterp in de kaart, een merkwaardig incident bij Erik Kosse die ook tot zijn eigen verbazing de bal met de handen vastpakte. De vrije bal die daar op volgde werd door Bastin Kleinheerenbrink weggebokst maar de rebound werd fraai over hem heen geschoten.

EMMS was in balbezit de betere, een fantastische pass van Jord Anbergen zorgde voor de verdiende gelijkmaker, Glenn ter Wielen snelde om zijn tegenstander en schoot uiterst precies raak. EMMS verzuimde diverse malen om op voorsprong te komen en door eigen toedoen werd Oerterp af en toe gevaarlijk.

Hetzelfde duo aan EMMS-zijde zorgde tien minuten voor de rust voor de 2-1, een prachtige actie van Jord Anbergen aan de zijkant van het strafschopgebied, hij gaf de bal precies op Glenn ter Wielen en de vleugelflitser maakte zijn tweede van de middag.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, EMMS de bal en Oerterp loerend op fouten van EMMS. Jord Anbergen kreeg de eerste grote kans van de tweede helft, door eigen toedoen kwam hij voor de keeper te staan maar hij kon net niet genoeg kracht meegeven om de wedstrijd in het slot te gooien.

Na een uur spelen kreeg EMMS eindelijk wat lucht, uitblinker bij EMMS Jord Anbergen zette goed druk op de tegenstander, Maurice Kosse pikte de bal op en vond Yuri Hertsenberg, die behield uitstekend het overzicht en vond het goudhaantje van deze middag, vanaf de zijkant schoot Glenn ter Wielen kiezelhard de 3-1 op het bord. EMMS verzuimde in het vervolg om de uitslag uit te breiden.

Een uiterst belangrijke overwinning voor EMMS, zondag staat de volgende kraker op het programma. Dan moet EMMS in Grou tegen GAVC.