Nieuwsbericht

EMMS strijdend naar een punt tegen sterk Heerde

Voorafgaand aan het seizoen was duidelijk dat Heerde in de bovenste regionen mee gaat doen, toch zijn de Heerdenaren niet sterk gestart dit seizoen. Dat het over een goede voetballende ploeg beschikt werd ook zondagmiddag duidelijk.

EMMS deed het zonder centrumspits Yuri Hertsenberg, dit seizoen al goed voor twee doelpunten, de herstelde Glenn ter Wielen was zijn vervanger. Justin Westerbeek was geblesseerd en Jordi van der Heyden keerde na een vakantieperiode terug in de basis.

EMMS werd direct teruggedrongen op eigen helft, het was nog zoekende om op de juiste wijze de balans te vinden. Het werd wel direct wakker geschud door de spits van Heerde, van ca. 20 meter pegelde hij de bal op de onderkant van de lat.

Heerde had veruit het betere spel en kwam tot het strafschopgebied en probeerde het vaak van afstand. EMMS kwam er af en toe uit en kwam er direct achter waar de zwakte van Heerde ligt, Glenn ter Wielen kwam vanuit een moeilijke hoek op de keeper af maar die redde knap. Daarna was het wederom Glenn ter Wielen die bij de aanval betrokken was, met een afgemeten voorzet bereikte hij spits Niek Kosse maar zijn kopbal werd schitterend gered door de doelman.

De bezoekers uit Heerde kwamen na een half uur verdiend op voorsprong, EMMS stond niet goed in de organisatie en de middenvelder gaf de bal uitstekend mee op de aanvaller, die gaf de bal voorlangs en de spits kon eenvoudig de 0-1 scoren. EMMS gaf in het vervolg niet veel kansen weg, ondanks het balbezit van Heerde.

In de tweede helft beet EMMS wat meer van zich af, spelbeeld was hetzelfde maar EMMS werkte zich een slag in de rondte om in de wedstrijd te blijven. Dit moest het wel doen zonder Bastiaan Anbergen, die na een botsing in de eerste helft niet verder kon. De invaller was routinier Erik Kosse die een puike invalbeurt kende.

Middenvelder Jordi van der Heyden nam EMMS op sleeptouw en zorgde ervoor dat het publiek EMMS kwam na tien minuten in de tweede helft op gelijke hoogte, Maurice Kosse gaf de bal mee op Jorunn Kleinheerenbrink, die ontdeed zich van zijn directe tegenstander en prikte de bal langs de doelman.

EMMS kreeg ineens vleugels en op fantastische wijze stond er na een uur 2-1 op het bord. Jordi van der Heyden veroverde op zijn typerende wijze de bal, vond Jorunn Kleinheerenbrink en die gaf de bal ineens op Glenn ter Wielen en met een verwoestend schot schoot hij de bal prachtig over de keeper.

Heerde herpakte zich en EMMS hield compact goed stand tot een kwartier voor tijd, de middenvelder ging voorbij Emiel Kosse, die probeerde met een sliding de bal te veroveren maar raakte de tegenstander, de verder zeer matige scheidsrechter gaf terecht een penalty en die werd onberispelijk raak geschoten. In het vervolg probeerden beide partijen nog voor de winst te gaan, maar het bleef 2-2.

Een knap resultaat voor een hard werkend EMMS, dat in de beginfase van de competitie laat zien dat het moeilijk te kloppen is.