Nieuwsbericht

Geweldige comeback EMMS tegen WKE

Na een kleine operatie keerde laatste man Jeffrey Klok terug in de basis, net als de van vakantie teruggekeerde Yuri Hertsenberg. Dit ging ten koste van verdediger Elroy Mecklenfeld, Dennis Lamberink begon verrassend als linksback. Keeper Bastin Kleinheerenbrink was ook geblesseerd, waardoor Wessel Kriens onder de lat stond.

Onder schitterende omstandigheden begonnen EMMS en WKE met oud EMMS-speler Ferdy Poelman in de gelederen onder toeziend oog van ca. 450 toeschouwers aan het duel. EMMS begon beter aan het duel dan WKE, het had meer balbezit en WKE probeerde het met name met de bal zo snel mogelijk naar de voorste lijn te werken want daar hebben ze de meeste kwaliteiten.

Spits Yuri Hertsenberg begon sterk aan het duel en was een goed aanspeelpunt, echt grote mogelijkheden wist EMMS niet te creëren. Het spel golfde op en neer en ondanks het toch wel verrassende overwicht wist het niet gevaarlijk te worden. De eerste echte kans van de wedstrijd was voor de bezoekers uit Emmen, die kwam vanuit een counter. De aanvoerder kreeg de bal op de linkerflank, sneed naar binnen toe en met zijn mindere been wist hij Wessel Kriens te kloppen.

Op dat moment werd EMMS wat teruggedrongen en had WKE het betere van het spel, de 0-2 vlak voor rust kwam op bijna identieke wijze. De aanvaller van WKE kwam naar binnen en hij plaatste de bal in de verre hoek. De opgave voor EMMS werd nog zwaarder dan vooraf geschetst, ondanks dat het het betere veldspel had stond het wel achter.

De rust had de thuisclub goed gedaan, want na enkele minuten spelen werd de aansluitingstreffer al genoteerd, de uitstekend spelende Dennis Lamberink onderschepte de bal en stak Glenn ter Wielen in de diepte en die schoot hard en zuiver raak. Glenn ter Wielen die de eerste helft onzichtbaar was, had zijn krachten blijkbaar gespaard voor de tweede helft want hij was een ware plaag voor de tegenstander.

Uit het niets kon WKE’16 de marge toch weer uitbreiden, de rechtsbuiten kwam vanaf de zijkant richting Wessel Kriens maar 1-op-1 kwam de flamboyante doelman als winnaar uit de strijd. Na deze waarschuwing werd door EMMS de duimschroeven aangedraaid, halverwege de tweede helft werd Jord Anbergen de diepte ingestuurd en met een werkelijk schitterende lob/schot maakte hij de gelijkmaker.

EMMS nam hier geen genoegen mee, Glenn ter Wielen twijfelde iets te lang na een steekpas van Maurice Kosse. Laatstgenoemde had hierna een uitstekende kopkans maar zijn poging ging voorlangs. Het in grote getale aanwezige EMMS-publiek leek al te gaan juichen toen Glenn ter Wielen Yuri Hertsenberg een niet te missen kans oplegde maar hij schoot voor een leeg doel naast.

Vijf minuten voor tijd maakt hij zijn fout meer dan goed, hij was nog scherp en onderschepte een te korte terugspeelbal en prikte die langs de uitkomende doelman. Het verzet van WKE was definitief gebroken en twee minuten na de 3-2 werd het ook nog 4-2. Jord Anbergen faalde niet voor de doelman, en de topschutter van EMMS maakte al zijn zevende van het seizoen. In de slotfase hadden invaller Jordi van de Heyden en Glenn ter Wielen de marge nog hoger kunnen maken maar hun poging was niet overtuigend genoeg.

Een schitterende overwinning met een bij vlagen uitstekend EMMS. Zondag moet EMMS uit tegen Musselkanaal, Musselkanaal won de eerste competitiewedstrijd van WKE dus het is gewaarschuwd.