Nieuwsbericht

EMMS kansloos in Dalen

Geen blessures afwezigen of iets dergelijks zo leek het. Vlak voor het startsignaal moest sterkhouder Emiel Kosse verstek laten gaan vanwege migraine, Justin Westerbeek nam zijn positie over.

Wat EMMS kwam doen in Dalen was het eerste deel van het duel onduidelijk, de thuisclub nam vanaf het begin het initiatief en drukte EMMS ver terug. Na enkele minuten spelen had het al twee doelrijpe kansen maar verzuimde het nog te scoren.

Na tien minuten was het wel raak, de bal werd met het hoofd verlengd en zijn compagnon spits ging alleen richting Bastin Kleinheerenbrink en schoof de bal onder hem door. Luttele minuten later was de marge al twee, de bal werd eerst nog gekeerd maar in de kluts was het van dichtbij raak.

EMMS kwam met de verkeerde instelling naar Dalen zo leek het en het was kwalitatief ook nog minder, dan blijft er verder weinig over. EMMS probeerde het met een bevlieging, Glenn ter Wielen onttrok zich deze middag aan de malaise en gaf Maurice Kosse nog een mogelijkheid bij de tweede paal maar de bal ging naast. Jord Anbergen verzuimde even later de aansluitingstreffer te maken, één op één op de doelman schoof hij de bal zeer ruim naast.

Dalen had duidelijk het betere van het spel en wist in de eerste helft zelfs uit te lopen naar 4-0 en dat was niet eens geflatteerd. Een goede aanval belandde bij de rechtsbuiten, met een afgemeten voorzet vond hij de aanvoerder en die knikte eenvoudig raak. Vlak voor de rust schoot de middenvelder richting het doel, Jeffrey Klok twijfelde tussen de bal weg schieten of te laten gaan, hij veranderde de bal iets van richting en zo werd het al 4-0.

De tweede helft was het alle zeilen bijzetten voor EMMS om een afslachting te voorkomen, dit moest het doen zonder Bastin Kleinheerenbrink die in de kleedkamer moest achterblijven vanwege een blessure. Wessel Kriens was zijn vervanger. EMMS verzette zich iets meer maar kon niet voorkomen dat het al 5-0 werd, een vrije bal werd weer ‘half’ geraakt, de verdediger wist zich er wel raad mee en schoot van dichtbij binnen.

EMMS kreeg de ruimte wel van Dalen maar kon maar eenmaal scoren terwijl het de schade nog wel iets had kunnen verkleinen. Glenn ter Wielen werd door Maurice Kosse de diepte in gestuurd, vanuit een moeilijke hoek schoot hij alsnog raak. Er hadden nog wel wat doelpunten aan beide kanten kunnen vallen, maar de goed ingevallen Wessel Kriens en de doelman van Dalen vonden het wel genoeg.

Een forse nederlaag en op basis van mentaliteit, instelling en kwaliteit was Dalen de dik verdiende winnaar. Nu is het aan EMMS om alle zeilen bij te zetten, om zo het seizoen niet uit te laten gaan als een nachtkaars.