Nieuwsbericht

EMMS de gelukkige winnaar in strijd met Dalen

Keeper Bastin Kleinheerenbrink en Bastiaan Anbergen voegden zich bij de ziekenboeg, Glenn ter Wielen was vanwege vakantie afwezig. Moehjiddin Brinkman keerde terug van een blessure, Sem Stertjan kreeg zijn tweede basisplaats op rij, Twan Kosse moest zorgen voor de controle op het middenveld. Kevin Mepschen verdedigde het doel.

Dalen, een geslepen en ervaren ploeg is al jaren een lastige tegenstander voor EMMS. De eerste wedstrijd werd verrassend genoeg wel gewonnen door EMMS met 0-2.

Dalen startte zoals iedereen verwachtte, het speelde de bal vanuit de omschakeling direct richting de aanvoerder/spits en probeerde vanuit daar verder te voetballen. Dit lukte ze in de beginfase vrij goed en met name Moehjiddin Brinkman had de handen vol aan de spits.

De laatste pass van Dalen was vaak onnauwkeurig waardoor het lang gelijk bleef. EMMS probeerde het wel, maar was aanvallend nog te onmachtig tegen een degelijk Dalen. Tien minuten voor rust kwam Dalen op typerende wijze op voorsprong, een verre inworp kwam in tweede instantie bij de spits terecht en die knikte van dichtbij raak.

In de rust kwam Jorunn Kleinheerenbrink voor Twan Kosse om zo aanvallend wat meer impulsen te geven. EMMS speelde meer op de helft van Dalen en de bezoekers hadden het op dat moment lastig. EMMS kwam na een uur spelen dan ook op 1-1, een vrije bal van Maurice Kosse werd weergaloos in de kruising geschoten.

EMMS wou meer en drukte Dalen verder terug, maar het was wel waken voor de stilstaande situaties. Dalen kreeg ook de kans om weer op voorsprong te komen, een geblokt schot kwam pardoes voor de voeten van de middenvelder maar die schoot van dichtbij naast.

‘Good-Old’ Robin Eggen en Michel Wagt werden in het veld gebracht voor de moegestreden Milan de Vent en Sem Stertjan. Vrij vlot na hun entree kwam EMMS op voorsprong, Sebastian Kleinheerenbrink bracht de bal hoog in het strafschopgebied, Sander Eggen verlengde de bal en van dichtbij won Jorunn Kleinheerenbrink het kopduel en kopte de bal over de doelman. Na dit doelpunt moest Jorunn direct het veld verlaten vanwege de wenkbrauw die open lag door dit duel.

Dalen nam hierna alle risico door de verdediger mee naar voren te sturen, Erik Hein reageerde direct en bracht Emiel Kosse. Maurice Kosse kreeg wederom een vrije bal toegekend maar nu strandde zijn poging bovenop de deklat. Dalen moest even later met tien man verder, de aanvaller ging hard door op Sebastian Kleinheerenbrink en de uitstekende leidsman toonde de directe rode kaart. De defensie van EMMS stond in het vervolg als een huis en het team van Erik Hein trok de zwaarbevochten overwinning over de streep.