Nieuwsbericht

EMMS verliest van koploper Emmeloord

Jord Anbergen en Justin Westerbeek zijn door zware knieblessures lange tijd niet beschikbaar, daar kwamen in de winterstop nog enkele lichtere blessures bij waardoor de selectie niet al te breed is.

EMMS liet koploper Emmeloord in de beginfase aan de bal, dat Emmeloord technisch een goede ploeg is was direct zichtbaar. Het dicteerde en probeerde zo snel als mogelijk de voorwaartsen te vinden, EMMS kwam er sporadisch uit en was aan de bal te onnauwkeurig om gevaarlijk te worden.

Toch wel uit het niets kwam Emmeloord na een kwartier op voorsprong, Dennis Lamberink werd geklopt door de sterke en snelle spits en oog in oog met keeper Bastin was het voor hem een koud kunstje. EMMS beet daarna meer van zich af en na de openingstreffer leek EMMS op zeer fraaie wijze op gelijke hoogte te komen, Milan de Vent nam de fantastische pass van Maurice Kosse op maat aan en noteerde koeltjes de gelijkmaker. Milan kwam overduidelijk ruim achter zijn man vandaan maar de grensrechter van Emmeloord was de reddende engel en de scheidsrechter nam het signaal over.

In de loop van de eerste helft was EMMS aanvallend te onmachtig om het de bezoekers lastig te maken, Emmeloord had meer de bal maar was in de beslissende fase te onzorgvuldig.

Na rust leek EMMS goed uit de kleedkamer te komen, maar was het Emmeloord dat uit hun beduchte counters wisten toe te slaan. De bal werd meegegeven op de topschutter van de 2e klasse, die omspeelde de keeper en bracht de marge op twee: 0-2.

EMMS gooide het hierna over een andere boeg en bracht de herstelde Emiel Kosse en good-old Ramon Schlepers in het front. Ramon Schlepers was met zijn eerste kopbal direct dreigend en gaf een signaal af aan de gehele ploeg. De ballen werden snel ingebracht en dit zorgde voor veel hachelijke momenten voor het doel van Emmeloord, maar o.a. Glenn ter Wielen en Jorun Kleinheerenbrink mistten vanuit kansrijke positie.

Tien minuten voor tijd kwam vanuit de scrimmage toch de verdiende aansluitingstreffer, een rare carambole ging er via Glenn ter Wielen toch nog in. Emmeloord kreeg nog een counter om het duel te beslissen maar mistte. Aan EMMS-zijde leek Sander Eggen te scoren maar zijn bal kwam op de rug van Emiel Kosse en in de allerlaatste minuut werd een afstandsschot van Maurice Kosse ternauwernood gekeerd door de doelman.

Een keihard knokkend collectief EMMS kwam net tekort tegen Emmeloord. Zondag komt Dalen op bezoek in Slagharen, de laatste jaren werd er thuis zelden een goed resultaat gehaald. Hopelijk is het zondag anders!