Nieuwsbericht

EMMS weet eindelijk in Beilen te winnen

EMMS heeft het de laatste jaren traditioneel lastig in Beilen want het wist er nog nooit te winnen. Het geplaagde Beilen koos deze middag voor veel defensieve zekerheid. Een logisch beslissing gezien de plek op de ranglijst. Stijn Arkes maakte zijn basisdebuut bij EMMS, Sander Eggen nam plaats op de bank.

In de beginfase was het rommelig van beide kanten, Beilen gaf EMMS de bal maar EMMS kwam er vooralsnog niet door. De eerste grote mogelijkheid was voor Glenn ter Wielen, vanaf de rechterkant schoot hij de bal voorlangs. Beilen schuwde de duels niet, maar EMMS liet zich ook op het fysieke aspect gelden.

Beilen kwam er sporadisch uit via de twee spitsen, maar de verdediging stond prima. Van afstand werd het wel geprobeerd maar Bastin Kleinheerenbrink werd niet echt getest. EMMS werd wel dreigend, maar zowel Maurice Kosse en Jord Anbergen waren in de aanname niet zorgvuldig genoeg om een goed schot te kunnen lossen.

In de tweede helft schroefde EMMS het tempo op en drukte Beilen steeds verder terug, wat volgde waren enkele corners. Een corner van Glenn ter Wielen werd weggewerkt door de keeper maar viel voor de voeten van Jord Anbergen, met een acrobatische halve omhaal wist hij de bal knap in het doel te werken.

EMMS hield het meeste balbezit en Beilen was aanvallend te onmachtig om EMMS echt in de problemen te brengen, Glenn ter Wielen leek op weg naar de beslissing maar een knappe tackle van de Beilen-verdediger voorkwam dat. Beilen besloot de lange bonkige verdediger naar het front te sturen en Erik Hein reageerde direct door Emiel Kosse te brengen en die zorgde voor extra kopkracht in de verdedigende linie.

Eenmaal kon Beilen vanuit de scrimmage een schot lossen maar die werd eenvoudig in de handen van de keeper geschoten. In de tegenstoot werd de bal door de verdediger van Beilen geschampt waardoor Glenn ter Wielen alleen op het doel af kon en die schoot feilloos de beslissende 0-2 op het bord. Een fantastische teamprestatie voor de ploeg van trainer Erik Hein.

Zondag moet EMMS de verste uitwedstrijd (120km!) van het seizoen spelen tegen Sint Annaparochie.