Nieuwsbericht

v.v. EMMS zo goed als klaar voor seizoen 2022-2023!!

Aan het eind van een mooi voetbalseizoen wordt in dit bericht vanuit de Technische Commissie (TC) een update gegeven over de ontwikkelingen binnen v.v. EMMS, met het oog op volgend seizoen.

Zaterdagvoetbal
Afgelopen seizoen was onze vereniging voor het eerst in de geschiedenis op zaterdag actief met een recreatief mannen team. Dit zaterdagteam, onder leiding van Paul Arkes en Bento Koehl, heeft helaas op doelsaldo het kampioenschap misgelopen. Maar misschien nog belangrijker is het plezier, de beleving en de samenhorigheid wat dit team heeft getoond. Daarnaast waren er ook wekelijks spelers actief op zondag, om hier elftallen te helpen die een tekort aan spelers hadden.

Door al deze positieve ontwikkelingen en alle extra aanmeldingen, heeft de TC samen met het bestuur besloten om volgend seizoen een extra zaterdagteam op te starten. Dit zal betekenen dat we volgend seizoen actief zijn met twee zaterdagelftallen en drie zondagelftallen bij de mannen. De concept teamindelingen zijn onlangs met alle trainers en leiders besproken en waren voor iedereen in te zien in de kantine.

Door deze ontwikkelingen zal het nieuwe zaterdagteam ook het tweede prestatie elftal binnen de vereniging gaan worden. Hierin zullen veel jonge talenten voetballen waarvan wordt gehoopt dat ze in de toekomst de stap kunnen zetten naar de eerste selectie. Er wordt op het moment nog hard gewerkt om alle posities in de technische staf in te vullen. We kunnen nog wel enthousiaste mensen gebruiken voor de begeleiding van het team. Dus lijkt dit je wat, meld je dan bij de TC.

Zondagvoetbal
Door de ontwikkelingen op zaterdag is de keus gemaakt om voor volgend seizoen drie teams op zondag te laten spelen. Het huidige 2e, 3e en 4e zijn samengevoegd tot twee nieuwe elftallen met ruimere selecties. Voor het 1e elftal zal er niks veranderen, zij zullen ook volgend jaar actief zijn op zondagmiddag in de 2e klasse.

Al deze ontwikkelingen laten onze fanatieke groep veteranen koud. Elke zondag zijn ze met een grote groep vertegenwoordigd op het veld en in de kantine! Dat de zomerstop voor hun maar drie weken (bouwvak) is, laat zien hoe fanatiek deze groep nog is, in- en om het veld!!

Damesvoetbal
Door een aantal recente aanmeldingen is het gelukt om ook in het aankomende seizoen met twee dameselftallen aan te treden, in samenwerking met sc Lutten. Het 35+ damesteam gaat volgend jaar weer door met hun vrijdagavond competitie. Deze groep dames draait inmiddels alweer wat jaren mee.

Technische staf v.v. EMMS 1
Op 10 juni is er na vijf seizoenen afscheid genomen van hoofdtrainer Johan Oldenkamp. Onlangs heeft u kunnen lezen dat met Erik Hein een contract is afgesloten voor het nieuwe seizoen. Erik is inmiddels druk in de weer met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen, zo zijn er al diverse oefenwedstrijden ingepland (oefenprogramma volgt binnenkort op de website).

In goed overleg is besloten de samenwerking met keeperstrainer Arjan Kok niet te verlengen. Vanaf volgend seizoen zal Gerhard Hein keeperstrainer worden van v.v. EMMS. Gerhard zal tevens de keeperstraining verzorgen voor alle JCLE keepers vanaf O15. Gerhard is voor de meesten geen onbekende binnen onze vereniging. Hij heeft gevoetbald bij JCLE en na een onderbreking ook een aantal jaren bij v.v. EMMS, waarna hij zich heeft omgeschoold tot keeper. Vervolgens is hij keeperstrainer geweest bij onder andere SVI in Zwolle, HHC Hardenberg en verricht hij scoutingswerkzaamheden voor PEC  Zwolle. Verzorger John Germes, Leider Arjan Lamberink en assistent scheidsrechter Frans Pieper zullen ook volgend jaar weer aanwezig zijn bij onze selectie.

Nieuwe spelers
Binnen de eerste selectie kunnen we een aantal nieuwe spelers verwelkomen. Vanuit de jeugd zullen de talentvolle Bas Boertien en Stijn Arkes aansluiten. Beide hebben inmiddels hun debuut bij de senioren al gemaakt en zullen volgend jaar proberen een vaste plek te veroveren. Tevens maakt Julian van der Most de stap vanuit de jeugd naar de selectie.

Vanwege hun goede prestaties binnen het zaterdagteam maken Michel Wagt en Ian van der Felz de stap naar het eerste elftal. Emil Kosse maakt na een periode van afwezigheid volgend seizoen zijn comeback. Rick Nijkamp komt over van het 2e elftal. Justin Westerbeek zal na twee seizoenen sc Lutten weer terugkeren bij v.v. EMMS. Kevin Mepschen heeft zich bij v.v. EMMS gemeld om het keepersgilde te gaan versterken. Kevin is woonachtig en spelend in de Krim, maar ook al jaren een trouwe bezoeker van wedstrijden van v.v. EMMS.

Daarnaast zal Sander Eggen volgend jaar de selectie komen versterken. Sander is ook woonachtig in de Krim en heeft de jeugdopleiding van HHC doorlopen. Hij speelde daar in het 2e. Hij is een kleinzoon- en naamgenoot van Sander Eggen (zie foto onderaan dit bericht), speler van het allereerste v.v. EMMS elftal.

Met slechts twee stoppende selectiespelers en de benoemde nieuwe aanwinsten zien wij het nieuwe seizoen met veel vertrouwen tegemoet!

Tot slot
Wij hopen iedereen in het juiste elftal te hebben ingedeeld voor volgende seizoen. Mochten er toch nog vragen en/of opmerkingen zijn, benader dan gerust iemand van de TC. Binnenkort zullen de definitieve teamindelingen gecommuniceerd worden via de website en de leiders.

Wij wensen iedereen een welverdiende zomerstop en veel succes met de voorbereiding op het nieuwe seizoen!!!

Met sportieve groet,

TC v.v. EMMS

Rob Vermeltfoort (0645294873)
Maurice Kosse
Wessel Kriens