v.v. EMMS wint verdiend van Beilen

Een verrassend gezicht op de bank bij EMMS, Bastiaan Anbergen keerde na 7 maanden blessureleed terug bij de selectie. Glenn ter Wielen was ziek, waardoor Michel Wagt in de basis begon. Jord Anbergen begon wonderwel in de basis, hij vond zichzelf fit genoeg om te starten.

Beilen, de koploper van de 2e periode begon beter aan het duel dan EMMS. Zoals wel vaker is EMMS in de beginfase zoekende en komt het moeizaam onder de druk uit. Na tien minuten spelen kwam v.v. Beilen vanuit het niets op voorsprong, een verre ingooi werd verlengd en belandde voor de voeten van de aanvaller en die liet Bastin Kleinheerenbrink kansloos.

EMMS herstelde zich direct en trok het spel naar zich toe, EMMS was het meest dreigend via de bedrijvige Jord Anbergen en Jordi v/d Heijden. Jord was dan ook de man die EMMS op gelijke hoogte bracht, na wat kap- en draaiwerk schoot hij via de keeper raak. Michel Wagt onderging een poging en Jord Anbergen gaf de bal uitstekend aan Maurice Kosse maar zijn poging was niet voldoende om de keeper te verschalken. Beilen probeerde telkens de twee fysieke voorwaartsen te vinden, maar Stijn Kosse en Erik Kosse hielden zich uitstekend staande.

Vlak na rust kwam EMMS op een verdiende 2-1, een vlotte aanval belandde bij Michel Wagt die de bal perfect meenam en de bal hard in het dak van het doel schoot. EMMS had veruit het meeste balbezit en kon via de sterke Yuri Hertsenberg telkens onder de druk uit voetballen.

EMMS verzuimde om het duel definitief te beslissen, Bastin Kleinheerenbrink bleef alert bij verre inworpen en corners en heerste in zijn strafschopgebied. De herstelde spelers Bastiaan Anbergen en Jorunn Kleinheerbrink kwamen net als Ian van der Felz tien minuten voor tijd in het veld om de overwinning over de streep te trekken. Jorunn Kleinheerenbrink was telkens een plaag voor Beilen en vuurde enkele ballen hard op het doel, eenmaal was Jord Anbergen er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken en het duel te beslissen: 3-1.

Weer wat (extra) lucht naar onderen toe, zondag speelt het eerste een uitwedstrijd tegen het altijd lastige v.v. Zuidwolde waarbij het zich nagenoeg veilig kan spelen.