Nieuwsbericht

v.v. EMMS stunt tegen koploper SV EPE

Ondanks de afwezigheid van Bastiaan Anbergen, Jorunn Kleinheerenbrink en Erik Kosse wist EMMS een ware stunt uit te halen tegen SV Epe. De trotse koploper van de 2e klasse was nog zonder puntverlies.

SV Epe begon zoals een koploper hoort te beginnen, het drukte EMMS terug op eigen helft en EMMS probeerde de linies kort te houden om de eerste storm te overleven. Het gevaarlijkste moment kwam na een kwartier spelen, een fantastische voorzet werd van dichtbij op de kruising gekopt. Even later kwam de behendige buitenspeler door over de linkerkant maar Bastin Kleinheerenbrink kwam als winnaar uit de strijd.

EMMS kwam er sporadisch uit en na een half uur kwam het ietwat tegen de verhouding in op voorsprong, Jord Anbergen vond Milan de Vent, zijn schot werd eerst geblokt maar in de rebound krulde hij de bal fraai over de keeper.

Na de 1-0 had EMMS op 2-0 moeten komen, Maurice Kosse stuurde Milan de Vent de diepte in en met een bekeken lob leek hij zelfs de 2-0 te maken. In tweede instantie kwam de bal bij Jord Anbergen terecht maar hij raakte de buitenkant van de paal.

Vijf minuten voor de rust kwam SV Epe op gelijke hoogte, een scrimmage voor het doel werd van dichtbij binnen gewerkt. Vlak voor rust kreeg EMMS een grote domper te verwerken, een corner werd verlengd en de middenvelder kon van dichtbij hard binnenschieten.

Epe kwam het beste uit de kleedkamer, de spits van Epe kreeg een goede mogelijkheid maar wist die niet te benutten. EMMS hield geloof in een goede afloop en streed voor elke meter, de zeer bedrijvige Glenn ter Wielen kreeg bij de tweede paal een dot van een kans maar hij schoot de bal op de keeper.

Halverwege de tweede helft kreeg het collectief EMMS loon naar werken, Yuri Hertsenberg gaf de bal aan Glenn ter Wielen, die sneed de bal perfect aan en Maurice Kosse kopte snoeihard binnen. Tien minuten voor tijd probeerde Maurice Kosse het met een lob maar die belandde tegen de lat.

Enkele minuten voor het einde stak Jord Anbergen jongeling Milan de Vent de diepte in, hij won het duel en leek te gaan scoren maar de verdediger drukte hem in de rug. Een penalty was het logische vervolg, aanvoerder Maurice Kosse ontfermde zich over de bal en schoot de bal onberispelijk binnen. In de slotminuten was het alle hens aan dek, het collectief en de strijdlust gaf bij EMMS de doorslag.