Nieuwsbericht

Verslag EMMS 2 za – FC Meppel 5

Afgelopen zaterdag stond FC Meppel 5 op het programma. Al bij aanvang werden de spelers van EMMS er op geattendeerd dat dit een serieuze tegenstander was. Iedereen had zich gelukkig ingehouden op vrijdag en we begonnen pas om 17:00 uur dus alle spelers waren fit! Chapeau.

In de eerste helft had EMMS veel moeite met de selectie uit Meppel. Er werd veel rond getikt maar er was weinig actie. Een balletje van Kevin Berlijn richting Berlijn en een hoekschop waarbij Siem een centimeter tekort kwam en daarmee is alles wel gezegd. Een tactisch schaakspel waarbij Meppel met hart en ziel verdedigde en sporadisch de bal tevergeefs lang gaf en EMMS de eindpass maar niet goed wist te geven.

Toen brak de rust aan. Trainer Paul besloot een aantal wissels in te zetten waaronder Thijs Luinstra. De man geboren en getogen in Dedemsvaart moest de ban breken voor Slagharen.

De tweede helft begon. Het spel van EMMS was nog steeds keurig qua combinaties en deze keer waren ze er vol op gebrand om die goal te maken. Een voorzet van Michel kwam op het hoofd van Jeffrey. Laatstgenoemde kopte de bal richting T. Luinstra en hij nam de bal Messiaans mee. Een vlugge blik op doel en het leer van zijn schoen maakte contact met de bal. Het was voor 0,5 seconden ijzig stil door de spanning maar deze stilte werd verbroken door een oerkreet van Slagharense kant want de bal belande tussen de palen in het doel. 1-0! De eerste voor Luinstra dit seizoen en een belangrijke. Later gaf wederom Jeffrey de bal geweldig, laag, vanaf de zijkant voor het doel en Michel schoot deze bal snoeihard tegen de touwen en dus werd het zelfs 2-0!  Dit was ook de eindstand en wederom waren de 3 punten voor Slagharen.

De hele selectie verdient een compliment voor deze pot maar vooral ook de verdediging en keeper. Geweldig en foutloos gespeeld waardoor de 0 bij Meppel op het scorebord bleef.

Publiek wederom super bedankt en we hopen u weer te zien aankomende zaterdag om 17:00 uur op de Kei. We spelen dan tegen DZOH.