Nieuwsbericht

Positieve reacties na uitdagende autospeurtocht

Door het mooie weer of wellicht de angst om te verdwalen, waren er op zondag 13 juni slechts 5 auto’s inclusief chauffeurs en bijrijders aanwezig om de autospeurtocht te volgen. Onder prachtige omstandigheden kwamen de deelnemers rond een uur of half 11 Sportpark De Kei oprijden. Na een korte instructie, de overhandiging van de opdrachten en de zorgvuldig door hoofdsponsor Emmy gemaakte lunchpakketten, werden de deelnemers losgelaten.

Onderweg moesten de deelnemers lastige puzzels en opdrachten oplossen, om zodoende de juiste route te blijven volgen. Antwoorden op de puzzels en vragen werden op een antwoordblad genoteerd, wat later ingeleverd moest worden bij de organisatie. De deelnemers stuurden hun bolides zorgvuldig door de gemeente Hardenberg. Via mooie plekken als Holthone, Anerveen en Den Velde, werd er rond de 60 km gereden. Er is niet bekend of er deelnemers waren die veel hoger of lager uitkwamen qua kilometers, maar gezien de geografische kwaliteiten van Bas de Vent, zouden zij zomaar het dubbele op de kilometerteller gehad kunnen hebben.

Rond twee uur kwam het signaal dat de eerste deelnemers het eindpunt naderden, dus spoedde de organisatie zich naar dit punt. Even later kwam Team De Frikandellenbroodjes (Richard Sieljes en dochters) inderdaad aan bij Haverkort Eten en Drinken. Zij waren als eerst op het eindpunt. Niet lang daarna arriveerde ook de penningmeester van Slagharen en ook Bas had zijn team met vrouw Danitsja en de twee dochters nog compleet. Het duurde nog een behoorlijke tijd dat ook het laatste team binnen was. Nadat Henk en Diny Altena (+kleindochter) en de voorzitter Herman Spijker en Dineke inmiddels hun tweede consumptie en de derde bitterbal (mogelijk gemaakt door Haverkort Eten & Drinken) achter de kiezen hadden, kwamen ook de hekkensluiters binnen. Hans en Hermien Kosse hadden de twijfelachtige eer als laatste binnen te komen. Ze hadden op hun gemak genoten van de prachtige plekken op de route.

Gerard Haverkort had ook de kinderen niet vergeten en deze kregen verkoelende ijsjes en drinken aangeboden. Het bleef op deze zonnige zondag nog lang onrustig op De Belte.

Nadat de overwinningsroes, na de overwinning van Oranje op Oekraine, was uitgewerkt moesten de punten nog geteld worden. Daaruit bleek dat de snelsten van de dag ook de vragen en de puzzels het beste hadden beantwoord. De Frikandellenbroodjes hadden liefst 78 van de 89 te behalen punten gehaald. Tweede was de familie Altena met 77 punten, gevolg door de familie Kosse (69), familie De Vent (58) en De Voorzitter (57 punten).

Als organisatie kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde dag, ondanks de beperkte deelname. De reacties waren positief en het is zeker voor herhaling vatbaar!

De organisatie,


Sebastian Kleinheerenbrink

Floris de Weerd