Nieuwsbericht

EMMS verliest in Beilen

Zonder vaste basiskracht en sterkhouder Emiel Kosse moest EMMS richting Beilen, in de jaren ’80 hebben de teams elkaar weleens getroffen.

Op een zacht en glad veld ging de wedstrijd redelijk gelijk op, Beilen probeerde het via de handige en potige linksbuiten waar Bastiaan Anbergen de handen vol aan had maar echt gevaarlijk werd hij (nog) niet. EMMS kwam er enkele malen wel dreigend uit, maar de laatste eindpass was zeer slordig waarbij grote kansen verloren gingen.

Halverwege de eerste helft kwam Beilen uit het niets op voorsprong, de linksbuiten werd de diepte ingestuurd, keeper Bastin Kleinheerenbrink twijfelde maar ging richting de bal en was net op tijd om de bal met een sliding weg te werken en het tot een corner te verwerken. De scheidsrechter zag tot ontsteltenis van heel EMMS hier een strafschop in, ondanks hevige maar terechte protesten week hij uiteraard niet af van zijn beslissing. De strafschop werd gekeerd door Bastin Kleinheerenbrink, maar doordat de bal niet goed lag kreeg hij een herkansing en die werd onberispelijk raak geschoten.

EMMS deed niet onder voor Beilen maar het was in balbezit te slordig. Het kwam nog wel goed weg nadat een verdwaalde voorzet via de binnenkant van de paal weer het veld in ging.

Na de thee kreeg EMMS via Jorunn Kleinheerenbrink nagenoeg direct een gigantische mogelijkheid, Maurice Kosse gaf met de hak de bal mee maar hij was te druistig en schoot de bal in de handen van de keeper.

Na een uur spelen konden de plannen van EMMS nagenoeg de kast in, de middenvelder kwam vanaf de linkerkant naar binnen en vuurde op doel, de normaliter zeer betrouwbare sluitpost Bastin Kleinheerenbrink ging opzichtig in de fout en de 2-0 was een feit.

Het was EMMS wat het meeste balbezit had, maar de verdediging van Beilen stond organisatorisch goed. Dennis Lamberink, verhuisd naar de voorhoede kreeg de kans op de aansluitingstreffer. Maurice Kosse stak de bal binnendoor maar oog-in-oog met de doelman kwam de laatste als winnaar uit de strijd.

In de slotfase werd het ook nog 3-0, de aanvaller ging over het been van de goed en actief spelende Erik Kosse en de terechte penalty werd in twee instanties ingeschoten.

Het eerste toch wel geflatteerde verlies, in deze competitie blijken de verschillen in de middenmoot klein en wordt het op details beslist.