Sensationele comeback EMMS bij VENO

Ruim een uur lang was het niet veel wat EMMS liet zien in Vollenhove, een complete offday voor het gehele elftal. Dat het met de weerbaarheid, mentaliteit en individuele kwaliteit wel goed zit werd zondag extreem getoond.

EMMS begon slordig aan het duel, het liet VENO teveel ruimte, het won weinig tot geen duels en liet VENO in alle kracht voetballen. De drie aanvallers werden constant in stelling gebracht en de verdedigers van EMMS hadden de handen er vol aan. De linksbuiten kwam diverse malen door maar EMMS kwam in het begin nog goed weg. Het middenveld van EMMS grossierden in balverlies waardoor het telkens achter de feiten aan liep.

VENO kwam na een kwartier dan ook terecht op voorsprong, de linksbuiten ging er wederom langs en deze fraaie counter werd door zijn compagnon binnen geschoten. De aanvallers van EMMS werden niet veel in stelling gebracht waardoor EMMS niet gevaarlijk werd.

VENO kwam na een half uur ook nog op 2-0, een vrije bal werd door niemand aangeraakt en viel pardoes in de lange hoek. EMMS stelde daar weinig tegenover en stond terecht op achterstand.

Direct na rust kwam EMMS iets beter voor de dag, Glenn ter Wielen ontdeed zich van de malaise en loste een knap schot maar die spatte uiteen op de deklat. Vlak na deze waarschuwingspoging bracht VENO de stand op 3-0, een verkeerde opbouw via de linkerkant leidde het doelpunt in. De voorzet werd van dichtbij binnen geknikt en de wedstrijd leek beslist.

Vanaf minuut 65 was het voor EMMS pas smullen geblazen, de uitblinker in de tweede helft Glenn ter Wielen bracht EMMS op 3-1, Bastiaan Anbergen gaf een uitstekende voorzet en Glenn kopte de bal hard binnen.

VENO voelde dat het duel wegglipte en probeerde dit fysiek te corrigeren, de middenvelder ging keihard door op Dennis Lamberink en na een opstootje trok de scheids rood voor het vergrijp. Direct na de rode kaart was het jongeling Jorunn Kleinheerenbrink die EMMS bij de hand nam en op 3-2 zette, zijn schot in de lange hoek was de keeper te machtig.

EMMS rook bloed en maakte binnen tien minuten ook al de gelijkmaker, wederom was het Jorunn Kleinheerenbrink die via de binnenkant van de paal de keeper kansloos liet. EMMS ging nu vol voor de winst en trainer Johan Oldekamp gooide er nog een schepje bovenop door Erik Kosse in de spits te brengen, de lange verdediger was direct belangrijk, bij zijn tweede balcontact gaf hij de bal breed op Glenn ter Wielen en die schoof de bal langs de doelman en VENO was definitief geknakt.

Erik Kosse nam hierna direct plaats op zijn vertrouwde positie achterin om de voorsprong te behouden,  EMMS bouwde de score zelfs nog uit. Glenn ter Wielen completeerde zijn hattrick, Maurice Kosse gaf de bal mee over de linkerflank, hij omspeelde de keeper en bracht de einduitslag op 3-5.

Een geweldige uitslag en mentaliteit van EMMS, na een 3-0 tussenstand een 3-5 winst. Door deze overwinning is het verschil met VENO nu 8 punten.