EMMS doet goede zaken

Met een moeizame en geflatteerde 3-0 thuisoverwinning tegen SVV’04 doet EMMS uitstekende zaken, het neemt weer de koppositie in. Verdediger Erik Kosse bleek in de warming up niet fit genoeg en werd vervangen door Emiel Kosse. Goed nieuws was dat aanvallers Yuri Hertsenberg en Glenn ter Wielen terugkeerden van hun blessures, beiden starten wel op de bank.

In de beginfase was het van beiden ploegen niet erg goed, veel balverlies en strijd. SVV’04 zette veel pressie maar in balbezit wist het ook niet teveel te creëren.

Door een handsbal van EMMS na een kwartier spelen leek het duel pas te ontwaken, EMMS-verdediger Bastiaan Anbergen torpedeerde de bal duidelijk met de hand in het strafschopgebied maar de scheidsrechter legde de bal er net buiten. De bal werd vervolgens op de keeper geschoten.

Hierna kwam EMMS beter in het spel, aanvallers Jord Anbergen en Jorunn Kleinheerenbrink werden een plaag voor hun directe tegenstanders. Topschutter van EMMS Jord Anbergen opende dan ook de score, Maurice Kosse gaf hem de bal mee, hij omspeelde zijn tegenstander en bleef uiterst koel: 1-0.

Compagnon Jorunn Kleinheerenbrink had de score op 2-0 kunnen zetten, Arjan van der Most stuurde hem in de diepte maar zijn goede actie werd niet beloond, de doelman keerde zijn poging. Daarna was het de beurt aan Jordi van der Heyden, hij besloot niet voor eigen succes te gaan waardoor de kans verloren ging. SVV’04 was qua veldspel niets minder, maar had te weinig verrassing in het spel om gevaarlijk te worden.

Na rust een nagenoeg zelfde spelbeeld, de vele toeschouwers zagen een meer spannend dan goed duel. Johan Oldekamp greep na een half uur spelen in om voor meer dreiging te zorgen, aanvallers Yuri Hertsenberg en Glenn ter Wielen werden gebracht ten faveure van Jorunn Kleinheerenbrink en Arjan van der Most. Glenn ter Wielen, koud in het veld, kwam door over de zijkant maar zijn schot ging voorlangs het doel.

SVV’04 moest het de laatste twintig minuten doen met een man minder, de nummer 2 was te laat met een sliding en de scheidsrechter besloot hem er af te sturen. EMMS wist nagenoeg het duel te beslissen, Glenn ter Wielen gaf de bal uitstekend mee aan Yuri Hertsenberg, die ging richting de doelman en schoot in de korte hoek raak. SVV’04 probeerde het met lange ballen op de invaller en aanvoerder, Bastin Kleinheerenbrink trad goed op door de kopbal uit een corner net voor de lijn te keren.

Tien minuten voor tijd bracht invaller Yuri Hertsenberg EMMS in veilige haven, Maurice Kosse gaf een goede pass op Jord Anbergen, die bracht Yuri Hertsenberg met het hoofd in stelling en hij schoot technisch schitterend de eindstand op het scorebord, 3-0.