Nieuwsbericht

Topper tegen FC Ter Apel’96 blijft onbeslist

Door het kunstgrasveld van v.v. EMMS kon de wedstrijd tegen koploper Ter Apel doorgang vinden. Het was in de verdediging puzzelen voor trainer Oldekamp door de afwezigheid van Dennis Lamberink, Erik Kosse en de nog niet geheel fitte en op de bank startende Jeffrey Klok. De 17-jarige Jorunn Kleinheerenbrink startte hierdoor op de linksachter positie en deed dit bovenverwachting goed.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd het duel voorzien van flitsend vuurwerk. Beide ploegen, toch wel de verrassingen in de derde klasse, waren vanaf het begin aan elkaar gewaagd, maar de partijen lieten deze middag geen flitsend voetbal zien.

De eerste waarschuwing kwam van de bezoekers, met een ziedend schot werd de onderkant van de lat geraakt. EMMS daarentegen werd wel dreigend, maar het kon de keeper niet serieus testen.

Na een half uur was dat wel het geval, de verdediger en de keeper hadden geen communicatie en de bal leek over de keeper te gaan, die kon de bal nog net keren en vervolgens trok hij Jord Anbergen naar de grond maar de scheidsrechter vond het geen strafschop. Ondertussen had Yuri Hertsenberg het veld verlaten met een blessure en Jeffrey Klok was zijn vervanger waardoor Jorunn weer op zijn vertrouwde positie ging spelen.

Na de thee kwam EMMS al snel op voorsprong, een spaarzaam goede aanval kwam bij Glenn ter Wielen terecht, met een fantastische voorzet bereikte hij Jord Anbergen, die ging om de keeper heen en scoorde de 1-0.

EMMS ging door en kreeg even later een terechte strafschop toen Jord Anbergen naar de grond werd gewerkt, hij ontfermde zich zelf over deze klus maar schoot te slap in waardoor de keeper tamelijk eenvoudig kon keren. Ter Apel kreeg vervolgens meer overwicht en kreeg een dot van een kans, na een corner kwam de bal op een meter afstand maar met een formidabele redding wist Bastin Kleinheerenbrink redding te brengen.

Ter Apel kwam na een uur spelen alsnog op gelijke hoogte, een voorzet kwam recht voor het doel terecht en de middenvelder draaide eenvoudig weg bij Henry Bosman en klopte Bastin Kleinheerenbrink 1-1.

Het was een spannend duel waarbij het alle kanten op kon gaan, toch wel uit het niets kwam EMMS weer op voorsprong. Jorunn Kleinheerenbrink ging schitterend twee man voorbij en behield uitstekend het overzicht, Maurice Kosse werd bereikt in het strafschopgebied en die schoot de bal onberispelijk in de korte hoek.

Het vuurwerk deed wederom zijn intrede en een mooie driepunter lag in het verschiet. Dit gevoel was van korte duur, over de linkerkant kwam ter Apel door, de scherpe voorzet werd niet goed ingeschat door keeper Bastin Kleinheerenbrink en vanuit bijna een onmogelijke hoek kopte de middenvelder wederom raak.

In de slotfase moest EMMS oppassen dat het niet de deksel op de neus kreeg maar het bleef uiteindelijk bij 2-2. Een terechte uitslag in een spannend en boeiend duel. Zondag staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma, EMMS speelt dan in Veenoord tegen Twedo dat knap Dalen op een gelijkspel hield.