Nieuwsbericht

EMMS wint eenvoudig in Musselkanaal

Na het spectaculaire duel van EMMS tegen WKE (4-2 winst) stond nu de verre uitwedstrijd tegen Musselkanaal op het programma, Johan Oldekamp moest noodgedwongen één wijziging doorvoeren. De net weer herstelde Arjan van der Most nam de plek van Maurice Kosse in, die niet fit genoeg was om te starten.

EMMS opende zeer sterk, Glenn ter Wielen liet met zijn enthousiasme, dreiging en inzet zien dat het een mooie middag kon worden. Na vijf minuten spelen was hij direct belangrijk voor EMMS, hij werd weggestuurd op de linkerkant door middenvelder Jord Anbergen en zijn schot ging onder in de hoek. De ruimtes waren enorm voor EMMS en het was wachten op de tweede treffer, die kwam na een kwartier spelen door spits Yuri Hertsenberg 0-2.

Het was eenrichtingsverkeer en Musselkanaal probeerde het via met name de rechtsbuiten, hij was één keer geheel vrij gelaten door EMMS, waardoor hij over de rechterkant kon doorkomen en zijn perfecte voorzet werd van dichtbij binnen getikt. Oppassen geblazen dus, de opleving van Musselkanaal was van korte duur, want nu kwam Glenn ter Wielen van de andere kant naar binnen en hij maakte zijn tweede van de middag. De score had nog groter uit kunnen en moeten vallen maar de voorwaartsen verzuimden in de afwerking.

In de rust verving Maurice Kosse de licht geblesseerde en dreigende Jorunn Kleinheerenbrink. De defensie bestaande uit aanvoerder Bastiaan Anbergen, Justin Westerbeek, Jeffrey Klok en Dennis Lamberink stond als een huis en verdedigde met passie. Dit zorgde ervoor dat EMMS naar hartenlust kon aanvallen.

EMMS nam wel gas terug en Musselkanaal leek het al wel goed te vinden. Het was wachten tot de zeventigste minuut toen het doek definitief viel voor Musselkanaal, de actieve invaller Elroy Mecklenfeld stuurde Jord Anbergen in de diepte en die bleef uiterst rustig voor de doelman 1-4. Elroy Mecklenfeld en Yuri Hertsenberg hadden allebei een levensgrote kans maar oog in oog met de invaller doelman faalden hun. Het slotakkoord was wederom voor topschutter Jord Anbergen, Maurice Kosse gaf de bal vanaf de linkerflank op maat voorlangs en Jord Anbergen omspeelde de doelman 1-5.

Een ruime en dik verdiende overwinning waarbij de defensie en (invaller) doelman Wessel Kriens lieten zien dat het zowel verdedigend als voetballend uitstekend functioneerde. Zondag staat de thuiswedstrijd tegen CEC op het programma, vorig jaar werd er twee keer kansloos verloren.