Nieuwsbericht

Eerste FIFA toernooi in De Counter groot succes!

Op zaterdag 17 april is het eerste Playstation 4 FIFA 2018 toernooi gehouden. Het toernooi werd gesponsord door Totaal Techniek Anbergen, die de bekers ter beschikking stelde, en Electro World Hans Brinkhuis, die 8 nieuwe televisies leverde. De organisatie had na maanden van voorbereiding uiteindelijk 29 opgaven binnengekregen, verdeeld over de jeugd vanaf 12 jaar (16 deelnemers) en de volwassenen (13 deelnemers).

Toen alle deelnemers zich bij de inschrijftafel gemeld hadden, kon rond 17.30 uur de loting beginnen. Deze werd verricht door Ruud Gullit en was live te volgen op de Facebook pagina van EMMS. Gullit kreeg assistentie van Arjan Infantino. De warme en koude balletjes zorgden uiteindelijk voor mooie gemixte poules van jong en oud door elkaar. Acht poules van 4 werden het uiteindelijk, de 29 plekken werden aangevuld met 3 computerteams. Alle deelnemers mochten zelf kiezen met welk team ze speelden, waardoor het regelmatig voorkwam dat Barcelona – Barcelona op het programma stond. Ook Manchester City en Bayern München waren veel gekozen teams. Opvallende keuzes waren er van Damon Katerbarg die met LA Galaxy speelde en Fons ten Brinke die Internazionale onder z’n hoede had. In de poules werd er op het scherpst van de snede gespeeld op de 8 opgestelde TV’s.

De loting zorgde ervoor dat er al in de eerste ronde favorieten sneuvelden. Zo was een van de topfavorieten Glenn Ter Wielen niet opgewassen tegen zijn tegenstanders en moest hij naar de verliezersronde. Ook Justin Westerbeek, Arne Nijeboer en Damon Katerbarg kwamen niet door de eerste ronde.

In die eerste ronde waren Jorunn Kleinheerenbrink en Jord Anbergen erg sterk, waardoor zij de favorieten waren in de winnaarsronde. Een van de vooraf bestemde topfavorieten Denny Arkes kwam met de hakken over de sloot als nummer 2 uit de poulefase. In de knock-outfase ging het onder het oog van de fanatieke aanhang vervolgens hard. De een na de andere favoriet werd uit het toernooi gekegeld en toen de kruitdampen op waren getrokken stonden daar opeens Boy Pieper, Jord Anbergen, Milan de Vent en Stijn Arkes in de halve finale. Pieper had afgerekend met de tot dan toe onoverwinnelijke Kleinheerenbrink en Arkes schakelde Frank Mosterdpot uit. De spanning steeg, ook bij de supporters. Iwan Kosse en Arnold Giethoorn ruilden hun vaste plek aan de bar ook in om dichterbij het voetballende geweld te komen. Inmiddels kwamen ook de familie Klok, hoofdsponsor Bastiaan Anbergen en voorzitter van de supportersvereniging Rieks Kosse poolshoogte nemen in de inmiddels van spanning bolstaande kantine.

De halve finales werden gewonnen door Anbergen en De Vent, waardoor zij de grote finale mochten spelen. Anbergen speelde met Barcelona en De Vent met Manchester City. In een spannende finale trok de oudste speler uiteindelijk aan het langste eind. Hiermee mocht Jord Anbergen de eigen gefinancierde bokaal in ontvangst nemen. Geruchten over ‘doorgestoken kaart’, ‘omkoping’ en ‘corruptie’ werden, net als het betaalde smeergeld, razendsnel onder tafel geschoven. Jord was de terechte winnaar. Jeugdspeler Milan de Vent pakte een prachtige en knappe tweede plaats, waarmee hij Boy Pieper voorbleef. Een mooie top drie van zeer geslaagd toernooi! In de verliezersronde maakte Glenn ter Wielen toch zijn reputatie waar. Als een ware diesel kwam hij steeds beter in het toernooi, waardoor hij toch nog in de prijzen viel.

Na de wedstrijden bleef het nog enige tijd onrustig in De Counter. De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde eerste editie van dit mogelijk terugkerende evenement. Een speciaal woord van dank voor sponsoren Electro World Hans Brinkhuis (Jeroen Sieljes) en Totaal Techniek Bart & Bastiaan Anbergen. Daarnaast wil de organisatie ook Rinus Schlepers en Rob Vermeltfoort bedanken die de hele middag en avond zorgden voor de nodige versnaperingen!

Hieronder een kleine sfeerimpressie van het v.v. EMMS FIFA 2018 toernooi.