Nieuwsbericht

EMMS 2 boekt ruime zege op bezoek in Hollandscheveld

Het tweede elftal heeft een eenvoudige overwinning geboekt uit tegen HODO. Voor rust was de wedstrijd al beslist door uitgespeelde goals van Robin Eggen en Floris de Weerd. Laatstgenoemde verzorgde met een rebound uit een corner ook al de openingstreffer. Na de 0-3 ruststand maakte de ploeg uit Slagharen in de tweede helft nog 1 doelpunt via Robin Eggen waardoor de 0-4 eindstand bereikt werd.

Op bezoek bij laagvlieger HODO in Hollandscheveld moest EMMS 2 het deze zondag doen zonder trainer Ben Kleinheerenbrink. Hij had andere verplichtingen. Ook Jeffrey Arkes, Mitchell Westerbeek en Niek Kosse ontbraken om diverse redenen. Hans Werink stond er daarom alleen voor en had de beschikking over 13 min of meer fitte knapen. De met biergriep kampende Bas Hein begon samen met Bryan Arkes aan de kant.

Vanaf minuut 1 was duidelijk dat EMMS het spel moest gaan maken. Dit deed het dan ook en zeer verdienstelijk. Direct was duidelijk dat de 3 punten mee naar Slagharen moesten. Achterin stond het ook deze zondag weer als een huis. Onder leiding van aanvoerder Renco Boertien en zijn adjudant Mark Bosman kwam er deze dag geen muisje door.

Nadat Robin Eggen en Sander Pater al wat gevaar gesticht hadden, was het na 18 minuten eindelijk raak. Een afgeslagen corner kwam binnen de 16 zomaar voor de voeten van middenvelder Floris de Weerd. Deze haalde hard uit en via het been van een tegenstander belandde de bal in het net: 0-1. EMMS vond het vervolgens tijd om door te drukken. Eggen bleef dreigend voorin en ook broer Martijn was gevaarlijk. Na 25 minuten verdubbelden de roodhemden al de score. Verrassend genoeg was het opnieuw De Weerd die een mooie aanval afrondde. Zijn loopactie werd goed begrepen door Robin die de bal perfect in de loop meegaf. Alleen voor de keeper bleef de zelden scorende middenvelder rustig en schoof de bal in de verre hoek: 0-2.

De bezoekers waren nu helemaal los. Na ruim een half uur was het wederom raak. Een perfecte voorzet van Martijn Eggen werd uitstekend binnen gevolleerd door kleine broer Robin: 0-3. Vlak voor rust was Sander Pater na een prachtige actie nog dichtbij de 0-4, maar zijn inzet werd door de keeper van ’t Ollandscheveld gekeerd.

In de rust kon Hans Werink niets anders dan tevreden zijn. Van een donderspeech was dan ook geen sprake. Na rust wilde EMMS de score direct uitbouwen en daar kreeg het de kansen ook voor. Robin, Pater, Dion Pieper en Martijn Eggen waren echter niet scherp genoeg. Na een uur spelen was Bryan Arkes de vervanger van De Weerd en 10 minuten later mocht Bas Hein de solide Ronald van der Felz vervangen. De wedstrijd was intussen behoorlijk doodgebloed. EMMS hoefde niet zo nodig meer en HODO kon niet beter. Een kwartier voor tijd was het echter Robin Eggen die zich nog een keer liet zien. Hij omspeelde de verdediging en doelman en werkte de bal vervolgens uitstekend af: 0-4. Hierna was het helemaal op en beide ploegen waren in de inmiddels stromende regen blij dat de scheidsrechter na 90 minuten voor het laatst op de fluit blies.

Weer een overwinning, de 3e op rij inmiddels. Door de zege staat het 2e elftal wat steviger in de top 3 en lonkt de nacompetitie al. Aankomende zondag volgt het lastige uitduel bij VENO, waar het vorig jaar nog met 3-0 klop kreeg. Tijd voor revanche!