Nieuwsbericht

EMMS en SVV’04 in ijskoud duel naar gelijkspel

Door de slechte weersverwachting werd op vrijdag besloten om het duel tussen SVV’04 en EMMS om te draaien. Hierdoor kon er gespeeld worden op het kunstgrasveld van EMMS en zo werd er een extra inhaalduel voorkomen. Deze middag waren Erik Kosse, Yuri Hertsenberg en Elroy Mecklenfeld om diverse redenen niet beschikbaar.

De bezoekers uit Schoonebeek begonnen sterker aan het duel dan de thuisclub, met name op inzet en mentaliteit werd EMMS teruggedrongen. EMMS was niet warmgedraaid, maar dit was ook moeilijk met deze weersomstandigheden. Het duel werd met name uitgevochten op een klein deel van het veld.

Het eerste gevaar kwam dan ook van de ‘ja-knikkers’ uit Schoonebeek, de bal werd knap over doelman Bastin Kleinheerenbrink gekopt maar met een katachtige redding ranselde hij de bal schitterend uit het doel.

De thuisclub moest wachten tot een half uur spelen voordat er echt wat gebeurde, Jeffrey Klok roeide de bal weg, de verder nog onzichtbare goalgetter Jord Anbergen geloofde in de bal en ging richting de doelman, met een schitterende lob wist hij de keeper te verschalken. EMMS kreeg iets meer geloof ondanks dat het eerste half uur niet best was en kreeg wat mogelijkheden om de score uit te breiden.

Na rust moest EMMS tegen de wind in, maar het spelbeeld bleef nagenoeg hetzelfde. SVV’04 had licht de overhand en won de meeste duels, een aanval via de linkerflank werd richting de centrumaanvaller gespeeld en met een knappe voetbeweging werd de bal bij de eerste paal binnengeschoten 1-1. Het spel was verder niet echt om aan te gluren en het duel kon alle kanten op, EMMS was er vlak voor tijd nog het dichtst bij, Jord Anbergen probeerde het van dichtbij met een omhaal maar hij trof de lat.

Een gelijkspel waar beide ploegen wel mee konden leven. Zondag moet EMMS uit naar het sterke Dalen, kan het daar stunten?