Verslag 28-10: EMMS/Lutten VR1 – ASC VR1

EMMS/Lutten zat er vanaf het begin er goed op en speelde goed samen. In de 2e minuut stond EMMS/Lutten al 1-0 voor door een mooie voorzet van Ellis die Stephanie goed afmaakte. EMMS/Lutten gaat er helemaal voor, ze willen het verlies van HHC herstellen! Niet veel later gaf Daimy een voorzet op Ellis en die maakte hem af, 2-0. Stephanie liep langs 2 man op de goal af, via de linker kant raakte ze de rechterpaal die de goal in kaatste, 3-0.

Een vrouw van ASC ging alleen op de keeper af, zonder verdedigers van EMMS/Lutten. Maar door goede uitloop en reactie van Sharel, had ze de bal op tijd in de handen. ASC had de bal aangenomen en schoot met een boogje over de verdediger alleen Sharel zat er goed bij en hield de bal tegen. Niet veel later kregen de dames uit Dalfsen nog een kans maar deze werd van de lijn gehaald door Nadine.

Door een goede opbouw vanuit achteren kwam de bal weer bij Ellis die een perfecte crossbal op Stephanie gaf. Door veel getrek en geduw op het moment van schieten bij stephanie belande de bal in het zijnet. Niet veel later werd de actie hiervoor herhaald, en als beloning kwam hier wel een doelpunt uit (Ellis+Stephanie=4-0). ASC kreeg een vrije trap en schoot het goed richting het doel, gelukkig stond Sharel daar hield de bal goed tegen.

De 2e helft begon met 3 frisse dames: Anouk komt erin voor Daimy in de spits, Sanne M komt erin voor Ellis op rechtsvoor, Sanne S komt op de positie van Britt op links half en Kirsten word gewisseld voor Maaike als voorstopper. De tweede helft werd voornamelijk gespeeld op de helft van ASC. Er was veel ruimte en er ontstonden veel kansen door de thuisploeg, jammer genoeg zijn niet alle kansen even goed benut. Maaike speelde de bal naar Aris, die een crossbal naar Stephanie deed (een kopie van Ellis + Stephanie). Ook hieruit kwam een verfijnd doelpunt, 5-0.

Aangezien EMMS/Lutten zoveel hoekschoppen mee kreeg, was het eigenlijk wel noodzaak dat hieruit gescoord werd. Vaak belandde de bal in de clutch maar werd hij vaak weer weggewerkt door de verdedigers van ASC. Na hoekschop nummer 7 weet Aris, met uiteraard haar hoofd, een doelpunt te maken, 6-0. Ellis maakt het laatste doelpunt in een van de laatste minuten om het af te leren (voor vandaag), we winnen met 7-0 en de 3 punten blijven op de Kei ⚽

Woman of the match: Sharel die ontzettend goed haar mannetje heeft gestaan in het doel.