Nieuwsbericht

EMMS boekt tweede winst

Na de thuiswinst tegen USV, moest EMMS wederom thuis spelen tegen Gieten. Vanwege activiteiten bij de Gietense voetbalclub zijn de wedstrijden omgedraaid. Wederom een smalle selectie voor trainer Johan Oldekamp, maar wel de terugkeer van Yuri Hertsenberg maar hij startte op de bank. Dennis Lamberink startte in de spits waardoor Maurice Kosse op het middenveld ging spelen.

EMMS startte furieus, het was in elke linie beter dan de bezoekers maar het verzuimde een snelle openingstreffer te maken. Glenn ter Wielen moest na een kwartier het veld verlaten vanwege een blessure, de teruggekeerde Arjan van der Most nam zijn positie in.

Na een kleine twintig minuten spelen was er dan toch de dik verdiende voorsprong, Jord Anbergen vond Maurice Kosse op twintig meter van het doel en hij schoot de bal langs de doelman. De aanvallers van EMMS waren bij vlagen ongrijpbaar maar het rendement ontbrak deze middag. Dennis Lamberink kreeg de bal van Jord Anbergen op een presenteerblaadje, hij ging om de keeper heen en leek de bal in het lege doel te schieten, maar hij schoot de bal op onbegrijpelijke wijze op de lat.

Vlak na deze grote kans was het de beurt aan Jord Anbergen, hij ging ook om de doelman heen en leek de bal in te schieten maar de verdediger was er net op tijd bij om de bal weg te werken. De uitstekende verdediging deze middag, met als uitblinker Emiel Kosse kwam in het strafschopgebied van Gieten, een positie waar hij niet vaak te vinden is maar hij nam de bal net niet genoeg mee om de keeper te verschalken.

Na rust een iets minder EMMS, het was wel stukken beter dan Gieten en kreeg wederom kansen om het duel te beslissen maar de bal ging er enkele malen niet in. In de loop van de tweede helft kreeg Gieten steeds meer geloof in toch nog een punt, het probeerde te forceren middels lange ballen richting de naar voren geschoven middenvelder. Het kreeg diverse corners en vrije ballen en bij vlagen was het billenknijpen voor EMMS, maar de defensie onder leiding van de zeer solide spelende Jeffrey Klok hield het doel schoon. Vlak voor tijd probeerde Maurice Kosse het met een stift maar die ging net naast het doel.

Een dik verdiende overwinning, de beleving en passie de eerste twee wedstrijden waren uitstekend, dit resulteerde in de eerste twee winstpartijen. Zondag de derde thuiswedstrijd op rij, CEC komt dan op bezoek.