Nieuwsbericht

EMMS 2 schrijft historie en promoveert naar 2e klasse

Op donderdag 25 mei heeft EMMS 2 historie geschreven door wederom te promoveren. Volgend jaar mag EMMS 2 haar zinnen zetten op een top-5 (moet lukken toch 😉 ) klassering in de reserve 2e klasse. In het tweeluik tegen GVAV-Rapiditas 3 was EMMS 2 wederom te sterk. Een 1-2 overwinning voor de Keibewoners was voldoende om een partijtje “groene knuppels” los te trekken op een zonovergoten middag.

Nadat vorige week al met 4-1 werd gewonnen wist EMMS 2 wat haar te doen stond. Als er net zoals vorige week werd gevoetbald moest dit ook geen probleem zijn. Zonder de afwezigen Ronald van der Felz, Justin Westerbeek en Marco Werink mocht het vandaag met 15 man afreizen met richting het mooie Groningen.

De tegenstander van vandaag feliciteerde EMMS 2 al voorafgaand aan de wedstrijd, aangezien ze de bui al zagen hangen. De jonge honden van superduo BH wilden nog niets van deze “schijnfelicitatie” weten en gaven aan dat eerst de wedstrijd maar eens gespeeld moest worden.

EMMS 2 begon niet al te scherp aan de wedstrijd. De duels werden verloren op het middenveld en GVAV speelde nog wel degelijk voor de winst. Dit resulteerde in een aantal mogelijkheden voor de Groningers, maar met behalve een bal op de lat werd GVAV niet echt gevaarlijk. Tevens was de scheidsrechter van vandaag niet echt op de hand van EMMS 2.

Het was echter EMMS 2 die na circa 20 minuten spelen wel de 0-1 aantekende. Een prima goal van de afzwaaiende Niek Kosse was één van de spaarzame kansjes aan EMMS 2 zijde. Na een aantal lichte overtredingen van middenvelder Bryan Arkes was het na de derde overtreding een gele kaart. Nog geen minuut later gaf de pover leidende scheidsrechter direct een tweede gele kaart aan Bryan die geheel onterecht van het veld af moest. Het duo BH greep hierna direct in. Het was mid-mid Kerwin Jansen die geslachtofferd werd voor Arjan van der Most. Hierdoor ging EMMS 2 wat defensiever voetballen en hoopte met een aantal snelle uitbraken de score nog wat verder uit te bouwen. Nog geen 5 minuten later viel dan ook de bevrijdende 0-2. Op het middenveld werd door Arjan een duel gewonnen waarna de bal diep op Robin “Eitje” Eggen werd gespeeld. Met een bekeken schot tegen een speler van GVAV aan was het de 0-2 die vlak voor rust werd gemaakt.

In de tweede helft kreeg EMMS 2 de touwtjes nog wat beter in hand handen. Nadat Niek Kosse werd gewisseld voor Sander Pater gokte EMMS 2 op nog een aantal snelle uitvallen. Echter, werden deze kansen helaas niet afgemaakt. De verdediging van EMMS 2, met een gemiddelde leeftijd van 32 jaar, kraakte echter ook geen moment. Na een aantal prima reddingen van aanvoerder Gerhard Hein hield EMMS 2 prima stand in de tweede helft. Een kwartier voor tijd kreeg het nog de 1-2 om de oren, echter was dit voor GVAV niet de aanleiding om nog eens “vol gas” te gaan.

Na circa 90 minuten vond de scheidsrechter het mooi geweest, en kon het feest los barsten in Groningen (en daarna zo snel mogelijk op De Kei). De mannen van Ben en Hans hebben dit jaar wederom een topseizoen gehad. Nadat aan het begin van dit seizoen een top-5 klassering als prima werd geacht, werd dit in de winterstop al snel bijgesteld naar een top-3 klassering. Helaas neemt EMMS 2 na dit seizoen sowieso afscheid van Niek Kosse (gaat studeren in 010), Gerhard Hein (wordt trainer/leider bij SVI) en Thomas van den Berg (stopt). Gelukkig heeft EMMS 2 nog genoeg potentie om een goede prestatie in de reserve 2e klasse neer te zetten en kunnen deze toppers nog wel een aantal jaren mee.