Nieuwsbericht

Pupil van de Week 6-9-’15: Pascal Schottert

Wedstrijd: EMMS – De Tubanters

Naam: Pascal Schottert

Leeftijd: 10 jaar

Woonplaats: Slagharen

Broertjes en zusjes: 2 zussen, een tweeling van 14 jaar

Hoe lang zit je al op voetbal: Dit is mijn 3e seizoen, ik heb eerst selectiewedstrijden gespeeld bij de mini’s, daar ben ik geselecteerd voor de F-jes en mocht ik in de F2 spelen. Dat seizoen zijn we 2e geworden. Vorig seizoen heb ik in de E2 gespeeld en zijn we kampioen geworden.

In welk elftal speel je: E1

En op welke positie: Normaal sta ik altijd voorstopper, maar sinds dit seizoen speel ik soms ook weleens in de spits. Dit vind ik ook heel erg leuk, omdat ik dan kan scoren.

Wie zijn je trainers: Mark van der Steege en Dennis Lamberink

Mooiste voetbalmoment tot nu toe: Dat we kampioen zijn geworden in de E2

Wat is je favoriete profclub: In Nederland Ajax en als buitenlandse club Barcelona

En wie is je favoriete speler: Messi

Favoriete speler bij EMMS 1: Erik Hein

Wat wil je later worden: Profvoetballer en als dat niet lukt wil ik graag boer worden of in de bouw werken.

Nadat Pascal zich in het EMMS tenue heeft gehesen, mocht hij met de spelers van EMMS 1 op de foto. Samen met de spelersgroep heeft hij de warming-up gedaan en daarna heeft Pascal zijn voetbal talenten getoond tijdens het rondootje met de reservespelers.

Om klokslag 14.00 uur nam Pascal de aftrap bij de wedstrijd tegen De Tubanters (wat tevens de aftrap van het nieuwe seizoen was). Nadat hij de keeper wist te passeren, kreeg Pascal nog een mooie herinnering aan zijn verkiezing van ‘pupil van de week’, een bal met alle handtekeningen van de spelersgroep.

In de rust heeft Pascal penalties geschoten op reservekeeper Thijs Berg. Het ging redelijk gelijk op, maar toch wist Pascal deze strijd te winnen door 3 van de 5 penalties raak te schieten.

Pascal vond het heel erg leuk om pupil van de week te zijn en heeft, ondanks het slechte weer, genoten van deze dag. Het kijken van de wedstrijd in de dug-out vond Pascal het leukste van de dag, maar ook het meedoen met de warming-up en het nemen van penalties op de reservekeeper vond Pascal erg leuk.

Leave a Reply