Nieuwsbericht

Nieuwjaarsreceptie 2024

Op zondag 7 januari, na de Snertloop, vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie plaats. Voorzitter Herman Spijker was niet in de gelegenheid om op tijd aanwezig te zijn. Penningmeester Bas de Vent heette hierom namens het hele bestuur de spelers, sponsoren, vrijwilligers en de leden van JCLE van harte welkom. Bas blikte traditie getrouw terug op het oude jaar en vooruit naar 2024. Na het algemene woord nam Rob Vermeltfoort namens de Technische Commissie nog even het woord om over het iedereen over het voetbal-gedeelte bij te praten. Hieronder een samenvatting van de toespraak.

Rabobank
Voorafgaande aan de receptie werd door de heer Meeuwissen van de Rabobank een mooie cheque uitgereikt van € 2.500,- voor de realisatie van het project “42 zonnepanelen kleedkamers EMMS/sc Lutten”. Een mooi gebaar van de Rabobank en zeer welkom voor de realisatie van het project.

Sponsoring
Rondom de sponsoring van vv.EMMS zijn er in 2023 veel ontwikkelingen geweest. Een heel erg belangrijke ontwikkeling is het verlengen van het contract van hoofdsponsor EMMY. Ook het contract met de leverancier van onze kleding en materialen, Prins Sport, is verlengd. Daarnaast hebben de gebroeders Anbergen van Totaal Techniek het contract opgewaardeerd en verlengd. Wij zijn als bestuur erg blij dat deze samenwerkingen verlengd zijn.

Naast het verlengen van de contracten is de sponsorcommissie ook bezig geweest met het aanbieden van nieuwe sponsor mogelijkheden. Vanaf dit seizoen is het ook mogelijk om een groter formaat reclamebord te reserveren. Dat is jullie vast allemaal al opgevallen. Borden van Emmy, Damon en HAIR hangen hier namelijk al langs het hoofdveld.

Naast deze ontwikkeling zijn er ook bij verschillende teams nieuwe tenues aangeschaft, ballen gesponsord en andere leuke acties geweest. Bedankt allemaal voor jullie inzet hiervoor.

Kantine
In 2023 heeft de kantine van EMMS een nog mooiere uitstraling gekregen door de realisatie van de mooie fotowand. Riek Kosse en Henk Arends zijn hier samen met Damon Katerbarg erg druk mee geweest, maar het resultaat mag er zijn.

Ook is er een mooi koffieluik geplaatst aan de zijkant van de kantine, aan de kant van het hoofdveld. Dit maakt het voor het barpersoneel makkelijker om koffie te verkopen. Ook bij slecht weer. Dit zal de doorstroom in de kantine tijdens de rust ten goede komen is de verwachting.

Verder gaat het schoonmaken van de kantine door de elftalen onder de leiding van Koos de Vent goed. Wij hopen dat de teams ook dit jaar weer af en toe een paar schoonmakers kunnen afvaardigen. Gelukkig maakt ook nog steeds één keer in de maand een vaste groep dames schoon.

Sinds vorig jaar maken wij ook gebruik van ons nieuwe kassasysteem. Een handig systeem die door iedereen goed te bedienen is. De bezetting van de bar en de keuken blijft elk jaar een aandachtspunt, maar wij hopen dat, door het jullie zo makkelijk mogelijk te maken, de aanmeldingen binnenkort binnen stromen. Naast dat je de vereniging helpt, is het ook gewoon erg leuk werk. Aanmelden kan op elk moment bij bestuursleden of bij onze kantinebeheerder Anita van Dijk.

De omzet in de kantine is door jullie inzet voor en achter de bar ook weer goed geweest dit jaar. De winst vanuit de kantine wordt gebruikt om financiële te korten binnen de vereniging te dekken. De inning van contributie is namelijk niet voldoende om te kunnen investeren in onze accommodatie, het aanschaffen van materialen en alle andere kosten, zoals hogere energielasten, te dekken. Dus een keer lang doorhalen in de kantine is helemaal niet erg, je steunt hiermee de vereniging!

Graag wil ik toch nog even een applaus voor Anita en alle vrijwilligers die achter de bar hebben gestaan het afgelopen jaar of die zich ook weer aangemeld hebben voor het huidige seizoen.

Onderhoud
Niet alleen de kantine van EMMS ziet er netjes uit. Ook het hele sportpark ligt er het hele jaar spik en span bij. Dit gaat niet vanzelf. Elke vrijdag is er een groep vrijwilligers zowel uit Slagharen als uit Lutten, druk met onderhoud. In samenwerking met de Gemeente wordt er een snoeischema gevolgd en zodoende worden de juiste bomen en bossen weggehaald.

In 2023 is het nieuwe kunstgrasveld in gebruik genomen. Ook dit was een flinke investering qua tijd en geld voor onze gemeente en onze vrijwilligers. De nieuwe kunstgrasmat is voorzien van belijning voor de jeugd en dat maakt het voor de jeugdleiders op zaterdagmorgen een stuk makkelijker.

Ook is de ballenvanger op het trainingsveld in samenwerking met de gemeente verlengd. Wij hopen dat deze nu wel breed genoeg is om de ballen van onze eerste selectie op te vangen.

JCLE
Het bestuur en de commissies van JCLE zijn in 2023 volledig gevuld. Daar zijn wij en JCLE erg blij mee. Het aantal leden van JCLE stijgt gestaag. Van 200 in 2021 naar 217 in 2023, JCLE ziet dat deze lijn zich door lijkt te trekken en zij zullen er zoveel mogelijk aan doen om ook de spelers en speelsters te behouden voor de vereniging en later dus voor EMMS of Lutten.

Zoals jullie allemaal hebben gezien op de wand in de kantine heeft JCLE ook een mooi nieuw logo gekregen. Dit logo zal steeds zichtbaar worden binnen de vereniging. De oude tenues worden vervangen en de nieuwe tenues zullen voorzien worden van het nieuwe logo. Ook hebben leden de mogelijkheid gehad om bij Prins Sport een bestelling te doen voor nieuwe materialen met het nieuwe logo. Hier is heel erg veel gebruik van gemaakt.

Scheidsrechters
Wat nog wel een aandachtspunt blijft binnen onze vereniging is het aantal scheidsrechters. Bij blessure of uitval van één van de scheidsrechters levert dit direct een probleem op. Een aantal leden hebben zich inmiddels gemeld dat ze de verenigingsscheidsrechter cursus misschien willen volgen. Daar zijn wij blij mee. Dus ken je jongens, meisjes, mannen of vrouwen die interesse hebben meld dit dan.

Activiteiten
In 2023 hebben er diverse succesvolle activiteiten plaatsgevonden. Het FIFA-toernooi begin december was een groot succes met 40 deelnemers in 2 leeftijdscategorieën. In de jonge categorie greep Bertil van Dam de winst en in de categorie 13+ was Boy Pieper de beste.  Een mooie activiteit dus voor jong en oud. Ook zullen de klaverjasavonden en pokeravonden in 2024 weer plaatsvinden, waarbij we hopen op meer deelnemers dan de laatste keer toen het wat tegenviel. Een paar uur geleden was de eerste activiteit van 2024 alweer; de snertloop. Onze activiteitencommissie is druk met het organiseren van deze activiteiten en krijgen gelukkig nu en dan ondersteuning van spelers/andere leden. Blijf dit doen en blijf de activiteiten bezoeken. Hierbij ook alvast een oproep voor de activiteit die, onder voorbehoud, op vrijdag 8 maart gaat plaats vinden. Dan staat namelijk de pubquiz op het programma. Je kunt je vanaf heden al opgeven met een team van 4 spelers bij Henry of Floris. De vorige editie was erg geslaagd, dus wacht vooral niet om je op te geven. Meer informatie volgt via de website en social media kanalen. 

Duurzaamheid
Ook duurzaamheid is binnen EMMS een thema. Niet alleen voor de natuur, maar ook voor de portemonnee is het belangrijk om te investeren hierin. Wij hebben eind 2023 een nieuwe vriezer aangeschaft en de twee oude energie-slurpende vriezers weg gedaan. Ook zijn wij op dit moment bezig met een project voor het leggen van 42 zonnepanelen op het hoge gedeelte van de kleedkamers. Dit doen wij samen met onze buurman sc Lutten. Uiteraard hebben wij hiervoor ook diverse subsidies aangevraagd. Een aantal bedragen hebben wij reeds ontvangen, waardoor wij op korte termijn kunnen starten met de uitvoering.

Jubilarissen
Voorheen was het gebruikelijk om tijdens de nieuwjaarsreceptie enkele leden die 25-, 40-, 50-, jaar lid waren in het zonnetjes te zetten. In de jaren van corona is dit niet gebeurd. Hierdoor is de lijst met leden erg lang geworden en is het niet passend om het tijdens deze receptie snel af te raffelen. Wij zijn als bestuur in overleg hoe wij hier invulling aan gaan geven. Maar, wat in het vat zit verzuurd niet.

Bas de Vent sloot af met een bedankje aan zijn collega bestuursleden voor weer een gezellig jaar. Er zijn als vereniging weer mooie dingen gerealiseerd. Laten we in 2024 deze lijn doorzetten met z’n allen. Bas wenste iedereen een goed en bovenal gezond 2024.

Na het woordje van Bas kwam Rob Vermeltfoort aan het woord.

Allereerst een hele korte terugblik op seizoen 2022-2023. Al onze senioren teams zowel vrouwen en mannen, hebben een zeer verdienstelijk seizoen gehad. Met als hoogtepunt de kampioenschappen van onze zondag teams 2 en 3.

Het huidige seizoen zijn we, met 1 vrouwen elftal minder gestart, hier is een 7*7 bij gekomen. Dit alles in samenwerking met SC Lutten.

Bij de mannen zijn we wederom gestart met 5 teams, 2 teams op zaterdag en 3 op zondag. Waar ons 1ste elftal het zwaar heeft in een lastige/zware competitie daar draaien alle overige elftallen lekker mee. Met als uitschieter zondag 2 die na een promotie wederom glorieus aan kop gaan. Hopelijk levert dit weer een kampioenschap op! Ook spelen voor EMMS de vrouwen 25+ op de vrijdagavond ook nog competitie en natuurlijk de vaste groep veteranen op de zondagochtend.

We kunnen wel zeggen dat het lekker loopt. Afgelopen oktober, november leek het er even op dat we i.v.m. blessures wat krap zouden komen bij onze zaterdag teams. Gelukkig viel dit uiteindelijk mee, maar we waren wel blij dat er na kort overleg voldoende animo kwam vanuit de zondag om op zaterdag te helpen. Voor ons betekenen deze dingen veel binnen een vereniging! Hieruit blijkt maar weer dat Eendracht Maakt Macht (Slagharen) echt ergens voor staat.

Ook ons O19 elftal is officieus kampioen geworden in de najaar competitie. (de tegenstander heeft niet alle wedstrijden gevoetbald). Dit is ook zeker een vermelding waard.

Als TC kijken alweer naar 2024-2025. Zoals jullie hebben kunnen lezen op de site, is het contract met Erik Hein met 1 jaar verlengd. Wij hebben er vertrouwen in dat we in de competitie nog enkele plekken zullen stijgen. De eerste gesprekken met de overige technische staf van de 1ste en 2de selectie zijn inmiddels gepland, hier hopen we binnenkort meer nieuws over te kunnen melden.

Ook zijn we alweer voorzichtig met de teamindelingen bezig. Het zou zomaar kunnen dat we voor volgend seizoen weer wat wijzigingen door moeten voeren in de teams, om de balans goed te houden. We hopen dit zo beperkt mogelijk te houden. We verwachten weer een aantal O19 spelers die overkomen. We hopen het natuurlijk niet, maar misschien zijn er wat stoppers. Om ons een hoop werk te besparen, willen we graag eventuele wensen wat betreft teamindelingen of stoppers zo vroeg mogelijk te horen krijgen. Zodat we op tijd alle selecties rond kunnen maken. Mocht je nog iemand kennen die graag bij EMMS of JCLE wil komen voetballen dan is diegene natuurlijk altijd welkom. Dat mag jong en oud zijn want ook ons veteranen team zou versterking kunnen gebruiken. Onlangs heeft Rob nog contact gehad met leider Tonnie Temmink en op mijn vraag of ze nog aanmeldingen zouden kunnen gebruiken was hij kort en krachtig. JA, de groep is om diverse redenen kleiner geworden. Dus ook hier is iedereen welkom.

We zien de laatste jaren naast een stijgende lijn bij JCLE, ook bij de senioren een stijgend ledenaantal. Hier zijn we natuurlijk erg blij mee. Ook zien we een dalende lijn in onze gemiddelde leeftijd. Dat is een mooie ontwikkeling.

Tot slot wil ik namens de technische commissie alle spelers en vrijwilligers bedanken en wensen we jullie nogmaals een goed 2024!!