Nieuwsbericht

Dominant EMMS legt LSC over de knie

De afgelopen jaren was EMMS nagenoeg kansloos tegen LSC, afgelopen zondag werd het tij gekeerd.

Dennis Lamberink, net terug van een blessure startte op de bank. Voor Glenn ter Wielen gelde hetzelfde lot. EMMS begon sterk aan de wedstrijd en liet LSC in eerste instantie de bal, LSC probeerde via de zijkanten en de spits door te voetballen maar EMMS had de aanvallers aardig in de tang. Waar EMMS normaliter nog wel kansen nodig heeft om te scoren was het nu anders, Sander Eggen gaf de bal perfect mee aan Milan de Vent, die behield het overzicht en Michel Wagt werkte van dichtbij binnen.

EMMS drukte door maar moest waken voor LSC wat beschikt over enkele uitstekende aanvallers, uitblinker deze middag Bastiaan Anbergen was er net op tijd bij om een aanval onschadelijk te maken waardoor het 1-0 bleef.

Door toedoen van met name Jord Anbergen wist EMMS de score uit te breiden, hij kreeg de bal bij Maurice Kosse en die schoot beheerst van dichtbij binnen. Hierna drong LSC serieus aan en EMMS werd teruggedrongen op eigen helft en kwam er amper uit, op slag van rust besloot de verder prima scheidsrechter om de bal uit het niets op de stip te leggen. Emiel Kosse kreeg de bal tegen zich aan en iedereen dacht aan een corner, maar de scheidsrechter legde de bal op de stip. Voor de aanvoerder een koud kunstje: 1-2. Een domper vlak voor de rust.

EMMS herpakte zich uitstekend en won de slag op het middenveld, LSC was niet meer dreigend en het was wachten op de 3-1. Die kwam twintig minuten voor het einde, Milan de Vent ging zelf op avontuur en die vond Maurice Kosse, zijn schot werd gekraakt maar Milan was er als de kippen bij om de bal over de keeper te werken.

Erik Hein bracht Glenn ter Wielen, Sem Stertjan en Stijn Kosse in de ploeg. De eerste twee beslisten het duel, Sem werd richting het doel gestuurd en was niet zelfzuchtig en gaf Glenn een niet te missen kans op 4-1.

Hierna bloedde het duel dood en wist EMMS een schitterende en toch wel verrassende 4-1 overwinning te boeken. Zondag moet EMMS naar hekkensluiter Beilen toe, in Beilen wist EMMS nog nooit te winnen.