Nieuwsbericht

EMMS komt net tekort tegen koploper Lemelerveld

Wie de uitslagen van de laatste weken bekijkt zou denken dat het onbegonnen zaak is voor EMMS. Lemelerveld is in de competitie nog ongeslagen, EMMS verloor de laatste drie wedstrijden. EMMS kon deze middag niet beschikken over aanvoerder Maurice Kosse en Niek Kosse vanwege blessures.

De thuisclub speelde compact en Lemelerveld had grotendeels de bal, maar dat was erg nauwkeurig waardoor EMMS steeds beter in de wedstrijd kwam. Lemelerveld was wel dreigend maar echt gevaarlijk werd het niet, het probeerde het veel van afstand maar Bastin Kleinheerenbrink kwam niet echt in de problemen.

EMMS had moeite om onder de druk uit te voetballen en gokte op een spaarzaam moment. Dat moest het doen zonder de uitgevallen Jorunn Kleinheerenbrink, met op het oog een hamstringblessure moet hij het veld verlaten en lijkt hij alvast aan zijn winterslaap te kunnen beginnen. De ingevallen Emiel Kosse was het eindstation van een uitstekende aanval, Glenn ter Wielen kwam door over de zijkant en gaf een afgemeten voorzet op Emiel Kosse die uitstekend tegendraads inschoot, 1-0.

Vlak voor de rust kwam EMMS nog goed weg, een bal leek voor Lemelerveld voor het inschieten maar de uitblinkende Erik Kosse maakte de aanval onschadelijk.

Lemelerveld begon voortvarend aan de tweede helft, de vermoedelijke donderspeech pakte na vijf minuten al goed uit, de rechtsbuiten kwam door over de zijkant en legde de bal uitstekend terug en de middenvelder liet Bastin Kleinheerenbrink kansloos.

EMMS verzuimde om de bal in de ploeg te houden waardoor het steeds meer onder druk kwam. De 1-2 kon dan ook niet uitblijven, een corner van Lemelerveld werd in tweede instantie voor het doel geslingerd en één van de kleinste mannen van het veld kon ongehinderd binnenkoppen.

Het was zaak voor EMMS om in de wedstrijd te blijven zodat het kon hopen op een punt. Die kwam er vlak voor tijd ook bijna, een vrije bal werd door Erik Kosse voor het doel gekopt maar de pogingen van Yuri Hertsenberg en Glenn ter Wielen werden van de lijn gehaald.

In de laatste minuut werd het nog 1-3 voor Lemelerveld door een counter goed uit te spelen.