Nieuwsbericht

EMMS en Drachten in vermakelijk duel naar gelijkspel

Bij een goed bezocht duel op sportpark De Kei tussen EMMS en v.v. Drachten was de eindstand na 90 minuten 2-2. Beide teams hadden het gevoel dat er meer in zat. Trainer Johan Oldekamp was afwezig vanwege familieredenen, de trainer van EMMS 2, Erik Hein, was zijn vervanger.

EMMS begon uitstekend aan het duel, de eerste kans was direct raak. Maurice Kosse draaide op het middenveld weg bij zijn tegenstander en vond de man in vorm Glenn ter Wielen, die ging richting de doelman en vanuit een moeilijke hoek schoot hij de bal hard in de hoek.

Een droomstart voor EMMS dat in balbezit de eerste helft goed was, het was geduldig en durfde wat meer aan de bal. Yuri Hertsenberg kreeg tot tweemaal toe een goede mogelijkheid om de score uit te breiden maar telkens kon de keeper de bal eenvoudig keren.

Deed Drachten dan veel onder voor EMMS? Nee, in balbezit speelde het aardig en probeerde via de aanvoerder door te voetballen maar telkens wist EMMS de aanval onschadelijk te maken. Met als hoogtepunt de schitterende sliding van Bastiaan Anbergen, die zijn lief en leed voor de bal gooide en zo een afstandsschot wist te kraken.

Yuri Hertsenberg kreeg tien minuten voor rust een uitgelezen mogelijkheid, Maurice Kosse gaf hem de bal uitstekend mee, Yuri Hertsenberg omspeelde de keeper maar hij schoot de bal in het zijnet.

Misschien was EMMS wat overmoedig door het goede spel, want binnen no-time draaide Drachten het duel volledig om. Twee minuten na de rust werd de bal lang gespeeld op de aanvoerder, die behield het overzicht en kopte de bal op de opkomende middenvelder en die maakte van dichtbij de gelijkmaker.

EMMS was nog niet bekomen van de 1-1 of de 1-2 stond al op het bord, met een knap afstandsschot werd Bastin Kleinheerenbrink kansloos gelaten. EMMS had totaal geen grip meer op Drachten en moest oppassen dat het niet meer schade opliep. Dat lukte, maar daar had het wel het enige geluk. De aanvaller kwam door over de linkerflank, omspeelde Bastin Kleinheerenbrink maar treuzelde om vervolgens de bal in te schieten en de bal ging in twee instanties via de paal naast.

EMMS gooide alle energie in de strijd in de slotfase en nadat Glenn ter Wielen al een poging had gewaagd kwam EMMS tien minuten voor tijd toch op gelijke hoogte. Jordi van der Heijden ging het luchtduel aan met de laatste verdediger, Maurice Kosse gokte op dit buitenkansje en pikte de bal in de rebound mee. Alleen voor de doelman faalde hij niet en schonk EMMS alsnog een verdiend punt.

Op basis van de eerste helft had er voor EMMS veel meer in gezeten, maar Drachten was de tweede helft de betere ploeg. Terechte uitslag met een nasmaak dus. Zondag gaat EMMS richting Beilen, vanwege de afstand rijdt er geen touringcar.