Nieuwsbericht

EMMS zet Ruinerwold eenvoudig opzij

Voor EMMS is er nog steeds iets om voor te spelen, de afstand richting koploper WKE is vijf verliespunten. Voor nacompetitievoetbal ligt alles nog korter bij elkaar en is de slotfase van de competitie cruciaal. Vice-aanvoerder Bastiaan Anbergen ligt nog in de lappenmand en was niet beschikbaar.

Op een warme tweede paasdag liet EMMS er in Ruinerwold geen gras over groeien. In no-time had het een grote marge te pakken. Na enkele minuten spelen vond Maurice Kosse zijn compagnon Jord Anbergen met een lange pass en hij schoot uitstekend de 0-1 binnen. Luttele minuten later had hij al zijn tweede kunnen maken, maar zijn volley ging rakelings langs de verkeerde kant langs de paal.

Ruinerwold voetbalde met het idee dat ze al gedegradeerd waren want echt weerstand werd er niet geboden. De 0-2 liet ook niet lang op zich wachten, nog binnen tien minuten had ook Maurice Kosse zijn doelpunt te pakken. Een schitterende voorzet van Henry Bosman belandde op het hoofd van Maurice Kosse en hij kopte schitterend de bal in de kruising.

Ruinerwold werd nog een goede kans geboden door EMMS middels een te korte terugspeelbal maar de wederom uitstekend spelende Erik Kosse greep net op tijd in.

Linksbuiten Jorunn Kleinheerenbrink was al enkele keren dreigend maar vlak voor de drinkpauze was het wel raak, hij kreeg de bal mee van Yuri Herstenberg, ontdeed zich van diverse tegenstanders en schoot hard met links raak.

Vlak na de drinkpauze werd de marge al op vier gebracht en Ruinerwold had geen kans, de bedrijvige Jordi van der Heyden gaf de bal voor en kwam bij Maurice Kosse, die nam de bal goed aan en van dichtbij schoot hij raak 0-4. Dennis Lamberink moest na een half uur het veld met een enkelblessure verlaten en Justin Westerbeek was zijn vervanger.

EMMS nam gas terug en kwam verder niet echt in de problemen. Na een lange rust vanwege het onwel worden van een Ruinerwoldse supporter (gelukkig goed afgelopen) werd het een tweede helft om snel te vergeten. EMMS vond het wel welletjes en Ruinerwold wou wel maar kon niet echt.

Invaller Glenn ter Wielen had er nog wel zin in en gooide er diverse hoogstandjes uit met een doelpunt als beloning. Een afgeslagen corner werd wederom ingebracht en kwam bij de krachtpatser terecht, vanuit de draai schoot hij uiterst zuiver raak.

Een kwartier voor tijd maakte Ruinerwold nog wel een eretreffer, de rechtsbuiten had een afgemeten voorzet en zijn collega kopte goed raak.

Een eenvoudige overwinning, nu een weekend rust en dan kan EMMS zich opmaken voor het slot van de competitie.