Nieuwsbericht

Sportpark ‘De Kei’ streeft naar rookvrij sportpark op zaterdagochtend

De voetbalverenigingen v.v. EMMS en Sc Lutten en de gezamenlijke jeugdcombinatie JCLE is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld. We zetten daarom vanaf 1 januari 2019 de eerste stap naar een rookvrij sportterrein. Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo bieden de voetbalverenigingen op Sportpark ‘De Kei’ iedereen een gezonde en veilige sportomgeving.

Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.

Vanaf 1 januari 2019 zijn wij rookvrij op zaterdagochtend tot 13:00 uur. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht en buiten het terrein te roken. De entree en alle andere plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij.

Op de algemene ledenvergadering van beide hoofdverenigingen is dit onderwerp uitvoerig besproken en goedgekeurd. Laten we daarom allemaal dit streven steunen en zorgen dat ons sportpark op zaterdagochtend tot 13:00 uur rookvrij is.

Voor vragen kunt u terecht bij de bestuursleden van v.v. EMMS, Sc Lutten en JCLE.