Nieuwsbericht

EMMS in eigen huis veel te sterk voor Ruinerwold

Zonder de geschorste Dennis Lamberink maar met de terugkeer van vaste keeper Bastin Kleineheerenbrink moest EMMS aantreden tegen het toch wel onbekende Ruinerwold. Gezien de statistieken en het gelijke spel tegen koploper Ter Apel een geduchte tegenstander.

EMMS had in de beginfase het meeste balbezit, na enkele minuten kreeg Jord Anbergen al een dot van een kans. Glenn ter Wielen snelde langs zijn tegenstander en met een schitterende voorzet bereikte hij Jord, maar hij schoot tegen de doelman aan. EMMS domineerde en had het duel goed in handen, maar verzuimde opzichtig in de afwerking. Een goede combinatie door het centrum belandde bij verdediger Bastiaan Anbergen maar hij prikte de bal naast.

Op het kwartier was het eindelijk raak, Maurice Kosse stak Yuri Hertsenberg de diepte in, die was niet zelfzuchtig en legde de bal op zijn aanvalspartner Jord Anbergen die passeerde de doelman. EMMS verzwakte niet en Glenn ter Wielen was op dreef, nu vond hij Yuri Hertsenberg met een schitterende pass maar hij faalde van dichtbij.

Ruinerwold stelde er weinig tegenover en probeerde het via de lange spits maar die werd vakkundig uitgeschakeld door Erik Kosse. De andere buitenspelers zaten in de tang van Bastiaan Anbergen en Emiel Kosse, waardoor het voor de rest van het elftal aanvallen was.

Na rust een iets aanvallender Ruinerwold, maar het kon keeper Bastin Kleinheerenbrink niet testen. EMMS domineerde en na een kwartier spelen bracht het de marge alsnog op twee, Glenn ter Wielen gaf de bal op maat mee aan Jord Anbergen die koos ervoor om langs de doelman te gaan en werd getorpedeerd met een penalty als gevolg. De man, het gehele seizoen al in bloedvorm schoot feilloos raak.

Vlak na de 2-0 was het even billenknijpen voor EMMS, de aanvaller van Ruinerwold sneed naar binnen, maar Bastin Kleinheerbrink tikte de bal genoeg aan waardoor de rebound ook verloren ging. Het mooiste doelpunt van de middag kwam twintig minuten voor tijd, een combinatie opgezet door doelpuntenmaker en uitstekend spelende Jordi van der Heyden, hij speelde Jord Anbergen in die vond Maurice Kosse, die bedacht zich niet en bediende Jordi op maat die de keeper in de lange hoek klopte.

Het slotakkoord van het duel was voor invaller Jorunn Kleinheerenbrink, die met zijn eerste balcontact verwoestend uithaalde en de keeper kansloos liet. Eindstand 4-0 en dat was volkomen terecht gezien het spelbeeld.

Zondag komt koploper Ter Apel ’96 op bezoek, dat afgetekend won van Dalen en nog ongeslagen is. Uitdaging voor EMMS waar het nu staat.