Nieuwsbericht

v.v. EMMS en koploper SV Dalfsen delen de punten

Op een ijskoud sportpark De Kei, ging EMMS op het kunstgras de strijd aan tegen de koploper SV Dalfsen. Dat SV Dalfsen over de meest voetballende kwaliteiten beschikt in de derde klasse was vooraf al duidelijk, maar met passie, inzet en doorzettingsvermogen kun je ook een eind komen, dat bleek afgelopen zondag. Zonder Yuri Hertsenberg, maar met de weer teruggekeerde Bastiaan Anbergen en Maurice Kosse ging EMMS er vol voor.

In de beginfase was het duidelijk dat SV Dalfsen een zware kluif kreeg aan de ploeg van Johan Oldekamp, EMMS schuwde de duels niet en speelde op het randje van het toegankelijke. De jonge scheidsrechter werd getest op zijn kwaliteiten en had hier de grootste moeite mee. EMMS was gevaarlijk in de counter en de bezoekers hadden moeite met de aanvallers Glenn ter Wielen, Maurice Kosse en Jord Anbergen.

De verdediging van EMMS, deze middag de absolute uitblinkers, hadden de creatieve aanvallers volledig in de tang. EMMS kreeg de eerste kans maar Jord Anbergen kon de bal net niet goed controleren om de keeper te testen en Glenn ter Wielen schoot de bal over de kruising.

Na een half uur spelen was Dalfsen voor het eerst gevaarlijk, in het strafschopgebied kwam de spits voor keeper Bastin Kleinheerenbrink maar die redde knap. Ondanks de ijzige kou was het toch een ‘heet’ duel maar beide ploegen gingen rusten met de brilstand.

Na rust werden de ruimtes wat groter en was het jongeling Glenn ter Wielen die het duel openbrak, met een knappe actie over de linkerkant legde hij zijn directe tegenstander in de luren. Met een afgemeten voorzet wist hij Jord Anbergen te bereiken en die schoot eenvoudig raak 1-0. Een verrassing in de maak?

Dalfsen ging meer pressie spelen en EMMS was telkens in de laatste fase niet zorgvuldig genoeg om het duel te beslissen. Dalfsen creëerde eigenlijk geen kans en had vlak voor tijd de hulp nodig van de zeer zwakke scheidsrechter, Arjan van der Most werd vastgehouden en kreeg de bal op de arm. De scheidsrechter pakte ‘zijn’ moment en gaf een vrije bal op 20 meter van het doel, Henry Bosman veranderde de bal van richting en Bastin Kleinheerenbrink wist de bal ternauwernood te keren, de rebound was wel voor SV Dalfsen 1-1.

In de slotfase kon het alle kanten op en EMMS leek aan het langste eind te trekken, maar invaller Justin Westerbeek schoot de bal hard op de onderkant van de lat. Een 1-1 eindstand waarbij EMMS op het scherpst van de snede speelde, maar de echte wil had om er het beste uit te halen. Als EMMS 1 dit elke week kan opbrengen, dan kan het nog een mooie tweede seizoenshelft worden.