Nieuwsbericht

EMMS sluit eerste seizoenshelft af met nederlaag tegen HODO

EMMS kan ondanks de nederlaag tegen HODO terugkijken op een prima eerste seizoenshelft, de wedstrijden tegen de titelfavorieten werden gewonnen en trainer Erik Hein heeft een goed collectief neergezet.

De winterstop komt zeer gelegen voor EMMS, verdedigers Emiel Kosse, Justin Westerbeek, Dennis Lamberink en Bastiaan Anbergen waren niet beschikbaar door blessures. Michel Wagt startte in de basis.

HODO had het meeste balbezit en het was een gezapige beginfase van beide partijen, het was meer aftasten dan goed voetbal. De positieve verrassing bij EMMS de eerste seizoenshelft opende de score, Sander Eggen kwam door over rechts en schoot de bal knap in de korte hoek.

HODO dat zeker gelijkwaardig was trok vijf minuten later de stand alweer gelijk, de middenvelder vond de korte hoek en liet Bastin Kleinheerenbrink kansloos. EMMS kreeg wel de grootste kansen, Glenn ter Wielen schoot van dichtbij naast, Maurice Kosse wist de bal niet in te koppen en Milan de Vent mistte ook. SV Hodo liet zich niet onbetuigd en kreeg een hele grote mogelijkheid maar van dichtbij schoot hij naast.

Na rust ging EMMS met meer durf en lef spelen en kreeg enkele goede kansen om op voorsprong te komen, maar faalde in de afwerking. Na een uur spelen zat de schrik er ineens goed in, de keeper van HODO kwam uit en botste kiezelhard tegen Jord Anbergen aan en die bleef kermend van de pijn op de grond liggen en moest met een brancard van het veld. De scheidsrechter zag er vervolgens tot verbazing van de vele supporters een doeltrap in.

EMMS was even zoekende en daar wist HODO goed gebruik van te maken, een prachtige aanval over meerdere schijven belandde bij de opkomende linksback: 1-2. EMMS ging steeds directer spelen en kreeg enkele fraaie kansen via Stijn Kosse, Michel Wagt en vanaf ca. 5 meter afstand van Glenn ter Wielen maar die raakte de bal verkeerd. SV Hodo hield zich vervolgens met man en macht staande en wist toch wel verrassend te winnen in Slagharen.

Al met al kan EMMS terugkijken op een prima seizoenshelft, maar de op het oog zware blessure van Jord Anbergen overschaduwt dit resultaat. Nu eerst winterstop en Protos Weering zaalvoetbaltoernooi.