Nieuwsbericht

EMMS heerst in Zuidwolde

Het merendeel van de selectie ging per scooter richting Zuidwolde. Glenn ter Wielen meldde zich op het laatste moment af met een enkelblessure, Michel Wagt was zijn vervanger.

EMMS dicteerde vanaf het beginsignaal en na vijf minuten was het dan ook al raak. Maurice Kosse stuurde Jorunn Kleinheerenbrink weg, die behield het overzicht en gaf Michel Wagt een niet te missen kans: 0-1.

Zuidwolde probeerde het vanuit de counter maar EMMS zat er bovenop, de ene keer dat Zuidwolde er wel uit kwam werd het direct gevaarlijk. De spits werd weggestuurd richting Bastin Kleinheerenbrink, maar EMMS had het geluk dat de aanvaller een meter buitenspel stond.

Jord Anbergen probeerde het met een fraai schot maar dat zeilde hard over. Vlak voor de rust kwam Jord Anbergen wel op het scorebord, een schot van Jorunn Kleinheerenbrink werd gekeerd, Jord pikte de bal op, omspeelde de verdediger en zijn poging belandde in de verre hoek. Voor het rustsignaal had EMMS de wedstrijd al kunnen beslissen, maar de ijzersterk spelende Moehjiddin Brinkman gunde de bal aan een medespeler terwijl zelfzuchtigheid misschien beter was geweest.

De tweede helft ging Zuidwolde met drie aanvallers spelen om EMMS meer onder druk te zetten, maar EMMS was deze middag niet onder de indruk en was aan de bal oppermachtig ten opzichte van Zuidwolde. Het besliste het duel al vroeg in de tweede helft. Jorunn Kleinheerenbrink schoot een vrije bal hard in de muur, zijn tweede poging was beter en de keeper was kansloos. De grensrechter van Zuidwolde probeerde nog te redden wat er te redden viel door zeer discutabele vlagsignalen, de verder meer dan uitstekende leidsman kon vaak niet anders dan het overnemen.

EMMS had nog legio kansen maar Michel Wagt zijn levensgrote kans werd door de keeper gekeerd, de fraaie stift van Jord Anbergen strandde op de deklat en de paal werd ook nog benut. Zuidwolde was op zoek naar een eretreffer maar Bastin Kleinheerenbrink werd niet serieus op de proef gesteld.

Alleen een mirakel kan EMMS nu nog van lijfsbehoud houden, dit heeft de ploeg van Johan Oldekamp te danken aan een zeer sterke tweede seizoenshelft.