Verslag HZVV 9 – EMMS 2 za

Afgelopen zaterdag nam EMMS 2 za het op tegen HZVV in Hoogeveen. Met een wereldpot tegen MSC in het achterhoofd was het ook deze week weer de taak om van de 3e plek te winnen.

De eerste helft was vreselijk saai. Er gebeurde niks en het spel was niet om aan te zien. Elke bal vloog richting Hollandscheveld en er was gezamenlijk zo een 1,5 km afgelegd. Met deze positieve woorden luid ik graag de 0-1 in. Een lage corner van Jeffrey kwam in de voeten van Mike. Laatstgenoemde schoot de bal in 1x op doel maar toch werd de bal van de lijn afgehaald door HZVV. Gelukkig stond daar nog Siem die rustig de bal in kon tikken. Nul tegen één dus. Toen kwam vlak voor rust nog het nieuwtje van de scheids die nergens naar luisterde dat we 2x 40 minuten gingen spelen omdat de lampen niet aan konden. Achteraf kwam ons dat goed uit.

In de rust werd er flink gewisseld doordat we een selectie van 19 man sterk mee brachten naar Hoogeveen. Op deze wissels werd nogal verbaasd gereageerd toen er werd gezegd dat ze ook al konden gaan douchen. Aan de andere kant; er is dan alsnog een selectie van 16.

De tweede helft begon en het leek de goeie kant op te gaan voor EMMS. Een mooie bal van Rico vanaf linksachter zorgde ervoor dat er ruimte lag voorin. Lars zag de ruimte en liep een keer de goede kant op voor de 0-2. Vanaf dit moment ging alles weer dramatisch. De eerste blessure van de tweede helft van Siem was weer een feit terwijl daarvoor ook Schuiten was gewisseld voor een blessure. De selectie werd steeds dunner en er ontstond crisis. Toch kreeg EMMS nog een penal. De man van ijs genaamd Kevin ging achter de bal staan. Sam zei nog tegen Siem vanaf de zijkant: “is het raar als ik zeg dat dit een wedstrijd is waarin dit ook misgaat”. En ja hoor… vandaag de dag weten we nog steeds niet waar Kevin op mikte maar ik vermoed Jupiter. Het werd spannender en HZVV kreeg een paar kansen. Maar wij hebben gelukkig nog een keeper die gewoon zijn taak deed. De stand bleef haken op 2-1 en dit was dus na 80 minuten de eindstand.