EMMS speelt thuis gelijk tegen Pesse

Bij EMMS nog steeds een volle ziekenboeg en Pesse begint punten binnen te sprokkelen, er werd vorige week dan ook voor het eerst gelijkgespeeld.

De thuisploeg begint voortvarend want na drie minuten ligt de bal al in het netje, Jorunn Kleinheerenbrink werd weggestuurd en kan zo de indravende Stijn Kosse bedienen, Stijn hoeft de bal alleen in te tikken en met zijn eerste in dienst van EMMS 1 is het 1-0. De minuten die hierna volgden waren wisselend, beide ploegen konden de bal moeilijk in bezit houden omdat het veld moeilijk bespeelbaar was.

Na 26 minuten trok Pesse de stand weer gelijk. Jord Anbergen verloor de bal op het middenveld waardoor de tegenpartij in balbezit kwam, de uitploeg profiteerde van de situatie en zette de nummer 9 op een 1-op-1 situatie tegenover keeper Bastin Kleinheerenbrink, De spits van Pesse faalde niet en schoot de bal binnen. Even later wederom Pesse, een afgeslagen corner werd vanaf de zijkant voorgegeven maar een niet te missen kans werd toch naast geschoten.

Tot aan de rust werd er veel strijd geleverd door beide ploegen, de grootste kans vlak voor rust kwam nog van de thuisploeg. Jorunn Kleinheerenbrink werd weggestuurd door Glenn, hij kreeg een schotkans vanaf 16 meter, helaas belandde de bal op de lat. Net voor het fluitsignaal moest aanvoerder Maurice Kosse met een hamstring blessure het veld verlaten, Milan de Vent was zijn vervanger.

Na rust begon Pesse voortvarend, de Pessenaren kregen een aantal goede kansen. Echter wist keeper Bastin elke keer redding te brengen. De wedstrijd werd na ongeveer tien minuten stilgelegd wegens een gezondheidskwestie van een van de supporters.

Na ruim twintig minuten werd de wedstrijd weer hervat, het spelbeeld van de eerste helft nam zijn vervolg in de tweede helft. Pesse had het meeste balbezit en probeerde het vaak van afstand, maar telkens was daar uitblinker Bastin Kleinheerenbrink. Bij EMMS moest het gevaar komen van de vleugelspitsen en beiden kregen een uitstekende kans. Glenn stormde alleen op de doelman van Pesse af maar zijn schot ging ver over. Jorunn Kleinheerenbrink kreeg de bal na een spaarzame goede aanval maar hij raakte de bal helemaal verkeerd.

In de 70e minuut probeerde Pesse uit een counter het doel te zoeken, Dennis Lamberink torpedeerde de aanvaller van Pesse en de scheidsrechter zag hier een doorgebroken speler, ondanks dat Erik Kosse er nog naast liep, en gaf rood. Trainer Oldekamp ging nog voor een slotoffensief door Ian van de Velz en Sem Stertjan te brengen voor Yuri en Glenn. De stand was nog steeds 1-1 waardoor het spannend bleef, beide partijen konden niet meer tot scoringskans komen en deze pot bleef dus onbeslist.

N.a.v. het onwel worden van één van de supporters van Pesse ontvingen wij naderhand onderstaand bericht van de voorzitter van SV Pesse:

Namens SV Pesse willen wij onze waardering uitspreken voor het goede handelen bij het onwel worden van de opa van een van onze spelers.