EMMS start seizoen met gelijkspel

Vanwege het oneven aantal teams in de competitie startte EMMS pas afgelopen zondag, op een kletsnat kunstgrasveld was LAC Frisia de tegenstander. Zonder Jordy van der Heyden, Sebastian Kleinheerenbrink, Yuri Hertsenberg en Jeffrey Klok is het direct al puzzelen voor trainer Johan Oldekamp. Twee jonge debutanten aan EMMS-zijde, Sem Stertjan stond voorin geposteerd en Stijn Kosse nam plaats centraal op het middenveld. Een jeugdige bank bij EMMS: Joey Hagemeijer, Twan Kosse, Ian van der Felz en A-junior Bas Boertien.

Vanaf het begin was al te zien dat goed voetbal moeilijk was vanwege de plassen water, beide partijen probeerden er het beste van te maken maar het was van beide kanten reactievoetbal. De bezoekers uit Leeuwarden probeerde het via met name de linkerflank, EMMS had bij vlagen moeite met de opstomende linksback. De eerste kans was wel voor EMMS, Glenn ter Wielen kwam door over de flank maar schoot de bal op de keeper. Het spel golfde op en neer en de ‘watervlugge’ buitenspeler uit Leeuwarden probeerde het binnendoor maar trof de uitstekend keepende Bastin Kleinheerenbrink op zijn weg.

LAC Frisia kwam halverwege de eerste helft goed weg nadat Jord Anbergen Glenn ter Wielen voor de keeper zette en de verdediger bracht de doorgebroken Glenn ten val op de rand van het strafschopgebied. Een discutabele gele kaart en een vrije bal in de muur was het gevolg. De grootste kans van EMMS was er na een half uur, de uitstekend spelende Stijn Kosse haalde de counter van de bezoekers eruit en gaf de bal mee op Glenn, zijn voorzet bereikte Maurice Kosse in het strafschopgebied maar die schoot de bal rakelings naast.

Naarmate de eerste helft vorderde drukte LAC Frisia meer naar voren en kreeg een gigantische kans, de linksback kwam naar binnen en legde de bal vlak voor het doel, eerst mistte de spits de bal en daarna op onbegrijpelijke wijze de rechtsbuiten voor het lege doel.

Na de rust werd het duel steeds moeizamer, het centrale duo van EMMS gaf geen krimp waardoor LAC Frisia het moest hebben van afstandsschoten en corners. EMMS daarentegen kon er weinig tegenoverstellen en moest het hebben van de bevliegingen van Jorunn Kleinheerenbrink maar zijn doelpogingen werden niet gevaarlijk.

De grootste kans in de tweede helft was voor LAC Frisia maar de voorzet werd door de aanvaller tegen de lat gewerkt. Glenn ter Wielen werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald ten faveure van de derde debutant deze middag Ian van der Felz. In de slotfase kon het nog beide kanten op maar het duel op een glad en slecht kunstgrasveld eindigde in een terechte eindstand van 0-0.