EMMS kansloos in Sneek

EMMS speelt een wisselvallige voorbereiding en competitie, dat het na vier wedstrijden 6 punten heeft is dan ook wel te verklaren. In LSC werd het een ruime nederlaag: 5-0.

Zonder publiek ging EMMS met de bus naar Sneek, de supporters konden vanuit huis de livestream bekijken. Caféhouder Janno de Vrieze van Ome Dries had de livestream verzorgd, met Luke van Dijk de man die het in perfecte banen leidde.

EMMS begon nog wel redelijk aan het duel, het liet LSC aan de bal en probeerde de linies kort te houden. Hoe langer de eerste helft vorderde hoe beter LSC in het duel kwam. EMMS mocht van geluk spreken dat een afstandsschot tweemaal op de paal belandde.

Na een dik half uur kwam LSC verdiend op voorsprong, EMMS verloor de bal op het middenveld en de as lag vervolgens geheel open, de spits werd gevonden en die klopte Bastin Kleinheerenbrink. Vlak daarvoor wist Bastin met een schitterende redding de spits nog van het scoren af te houden.

EMMS werd daarna nog dreigend via Jorunn Kleinheerenbrink, zijn voorzet kwam net niet aan bij Wessel Kriens en Maurice Kosse. Net dat iedereen dacht dat het rust was werd de marge door LSC vergroot, een goede combinatie kwam bij de middenvelder en die punterde de bal precies in de hoek.

EMMS ging met alle goede bedoelingen de tweede helft in, maar die plannen konden direct de ijskast in. Een vrij onschuldig schot werd losgelaten door Bastin Kleinheerenbrink en voor de aanvaller was het nu een koud kunstje.

Het was de tweede helft eenrichtingsverkeer, vlak na de 3-0 werd het al vlot 4-0. Een schot richting de lange hoek werd slim verlengd door de spits. Het was zaak om nu de schade te beperken en die bleef steken bij vijf tegendoelpunten. De aanvaller kreeg de bal aangespeeld in het strafschopgebied en gaf de bal keurig breed op zijn compagnon.

Een duel voor EMMS om snel te vergeten en waarin LSC duidelijk zien dat het een grote titelkandidaat is. Zondag speelt EMMS een thuiswedstrijd tegen Drachten.