Nieuwsbericht

Afronding seizoen met corona

We mogen weer! Weliswaar met een aantal beperkingen maar wij kunnen het ‘voetbalseizoen’ nog afsluiten door een paar keer met elkaar te trainen. Uiteraard wel in aangepaste vorm en tijden.

Onze jeugd is met JCLE de afgelopen weken al in stappen begonnen met trainen. Hierin zien wij dat de nieuwe ‘spelregels’ voor het betreden van het sportpark en de 1,5 meter afstand goed worden nageleefd. En dat is belangrijk voor onze eigen gezondheid en die van anderen.

Voor de senioren wordt het vanaf maandag 18 mei ook mogelijk om de trainingen te hervatten. Om alle elftallen van JCLE, v.v. EMMS en SCc Lutten de mogelijkheid te bieden om te kunnen trainen hebben wij voor de senioren van EMMS de volgende indeling gemaakt:

 • Dinsdagavond vanaf 20.15 uur: 1e en 2e selectie
 • Donderdagavond vanaf 19.10 uur: Dames veterinnen
 • Donderdagavond vanaf 20.15 uur: 1e en 2e selectie
 • Zaterdagmorgen 11.00 uur: Dames Lutten/EMMS (kan per week verschillen)
 • EMMS 3 en 4 hebben te kennen gegeven dit seizoen niet meer te zullen trainen

Alleen het kunstgrasveld is beschikbaar. De overige velden zijn in onderhoud en mogen dus niet betreden worden. Overleg daarom wie op welk gedeelte van het kunstgrasveld speelt.

Wij hebben ons allemaal wel te houden aan een aantal belangrijke ‘spelregels’. Hieronder de belangrijkste spelregels die voor de senioren van toepassing zijn:

 • Kom niet eerder dan genoemde tijdstippen op het sportpark. Hierdoor ontlopen wij zoveel mogelijk andere elftallen. Jullie kunnen zelf bepalen tot hoe laat er getraind wordt; 
 • Wijs 1 persoon aan die de ballen en materialen verzorgt en zorg dat er één persoon tegelijk in het ballonhok aanwezig is;
 • Kom zoveel mogelijk zelf en op eigen gelegenheid naar ons sportpark;
 • Kom in sportkleding. Aanwezige kleedkamers zijn gesloten. Je kunt ook niet douchen, zorg dat je thuis naar het toilet bent geweest;
 • Kom alleen naar ons sportpark wanneer er voor jou een sportactiviteit gepland staat;
 • Ons sportpark blijft buiten de trainingstijden gesloten terrein!
 •  Neem je eigen bidon gevuld mee om uit te drinken;
 • Verlaat direct na de sportactiviteit de sportlocatie. Blijf dus niet met elkaar hangen op het veld / sportpark.
 • De kantine is en blijft gesloten.

Het zal duidelijk zijn dat een normaal ‘partijtje’ niet mogelijk is omdat dan niet voldaan kan worden aan de 1,5 meter afstand regel. Voor de trainers een taak om de training aan te passen waardoor gepaste afstand gewaarborgd kan blijven. De KNVB biedt verschillende trainingen aan ter inspiratie. Kijk daarom maar eens op deze website. Daarnaast kun je er meer lezen over hoe te trainen en coachen met de nieuwe 1,5 afstandsregel.

Het protocol en de algemene regels omtrent het corona virus staan al op onze website. Het protocol en de regels zoals die bij JCLE zijn opgesteld kunnen ook gebruikt worden voor de senioren. En laten wij vooral ons gezond verstand gebruiken. Iedereen zal inmiddels weten wat wel en niet toegestaan is en wat de regels van het RIVM zijn. Dat kan ons niet ontgaan zijn!

Als bestuur zullen wij moeten toezien dat dit wordt nageleefd. En dit zal ook gebeuren. Maar laten wij er met zijn allen voor zorgen dat de regels worden nageleefd zodat wij daardoor nog een paar keer kunnen genieten van een leuke training en ‘gepaste gezelligheid’.

——————————————————————————————————————–

Wij weten dat het einde van het seizoen in zicht is en wij hopen dat iedereen met deze trainingsmogelijkheid het seizoen met elkaar kan afsluiten. Waar eerder met elkaar nog wel eens wat werd gedronken na de training, is dit nu absoluut niet toegestaan. Ga daarom na de training naar huis en blijf niet in groepjes hangen. Willen jullie als team het seizoen afsluiten, doe dit dan op een later moment en niet op het sportpark.

Helaas kunnen wij als v.v. EMMS dit seizoen ook niet afsluiten met een feestelijke seizoensafsluiting. Wellicht dat we dit later alsnog kunnen houden. Laten we eerst hopen dat wij het nieuwe seizoen onder normale omstandigheden kunnen beginnen, want het is afwachten hoe het er medio september uit ziet.

Wij willen iedereen alvast een mooie zomer toe wensen, blijf vooral gezond én fit zodat wij elkaar in het nieuwe seizoen weer kunnen treffen.

Met sportieve groet,

Bestuur v.v. EMMS

P.S.: aanvulling: Na overleg met de gemeente heeft de twirlvereniging uit Gramsbergen toestemming gekregen om op vrijdagavond van 18.00 tot 20.30 uur het kunstgrasveld te gebruiken voor hun trainingen.