Nieuwsbericht

Een koninklijke waardering voor Anton de Vent!

Onlangs heeft ons bestuurslid Anton de Vent een lintje ontvangen voor zijn vele vrijwilligerswerk binnen onze club en andere verenigingen. Bestuur en leden van v.v. EMMS feliciteren hem uiteraard van harte met deze zeer terechte onderscheiding! We hopen nog zeer lang van zijn kennis en kunde gebruik te mogen maken. Hieronder het artikel zoals het afgelopen weekend op de website van De Toren is verschenen:

Anton de Vent benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Anton de Vent uit Slagharen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij heeft zich op zijn eigen manier verdienstelijk gemaakt voor de samenleving.

Traditiegetrouw vindt jaarlijks op de laatste werkdag voor Koningsdag de Lintjesregen plaats. Hierbij krijgen verschillende inwoners van de gemeente een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt voor hun inzet voor de samenleving. Door de coronamaatregelen is het dit jaar niet mogelijk voor burgemeester Jan Willem Wiggers om de decorandi toe te spreken en hun de versierselen op te spelden die horen bij een Koninklijke Onderscheiding. De burgemeester heeft de inwoners die dit jaar een lintje kregen in een persoonlijk telefoongesprek op vrijdag 24 april op de hoogte gebracht van hun benoeming. De daadwerkelijke uitreiking van de lintjes vindt op een later tijdstip plaats. Deze manier van bekendmaking van de benoemingen is in heel Nederland hetzelfde.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Hendrikus Antonius de Vent is sinds 1993 penningmeester van voetbalvereniging EMMS in Slagharen. Ook neemt hij regelmatig taken over van de voorzitter en secretaris.Sinds 2010 is de heer De Vent wedstrijdsecretaris van de senioren. Hij stelt oefenprogramma’s op, ‘regelt’ scheidsrechters en communiceert met de KNVB als het gaat om afgelastingen of wijzigingen in wedstrijdschema’s. Ook heeft de heer De Vent zitting (gehad) in verschillende commissies en werkgroepen binnen EMMS. De heer De Vent was vanaf 2002 penningmeester van de rooms-katholieke locatieraad Slagharen en is dat sinds 2014 voor de locatieraad De Belte (OLV van Fatima, onderdeel van de Emmanuel parochie). Gedurende de fusie van elf parochies tot de huidige Emmanuel parochie was hij vraagbaak voor de andere penningmeesters. De heer De Vent helpt verder met de jaarlijkse schoonmaak en het tuinonderhoud. Ook is hij bezig met het in kaart brengen van de grafstenen op de begraafplaats bij de rooms-katholieke kerk. De heer De Vent is sinds oktober 2017 ook actief als vrijwilliger voor de Voedselbank Hardenberg-Ommen.