Nieuwsbericht

Sportpark verboden terrein

De gemeente Hardenberg heeft de verschillende sportparken (waaronder sportpark de Kei) officieel tot verboden terrein verklaard. Er zijn geplastificeerde A4-tjes met ‘verboden toegang voor onbevoegden’ opgehangen, wat de politie de ruimte geeft om een eventuele boete uit te schrijven. Want de behoefte om elkaar op sportvelden te ontmoeten blijft bestaan, tot groot onbegrip van gemeenten. 

De gemeente heeft maandag namelijk op alle sportparken verbodsborden vanwege de coronacrisis gehangen. ‘Verboden toegang’ staat er, met daarbij de verwijzing naar artikel 461 in het Wetboek van Strafrecht. Volgens de letter der wet betekent die aanduiding dat iedereen die zich op dergelijke terreinen begeeft een boete riskeert. 

Een gemeentelijk woordvoerder legt uit dat het in eerste instantie om een waarschuwing gaat, zeker nadat in het weekend de verschillende velden vol stroomden met jeugd die voornamelijk een balletje wilde trappen. ,,We handhaven nu eerst met de zachte hand. Niemand kan zeggen dat-ie niet wist dat het verboden is het veld te betreden.”