Nieuwsbericht

EMMS neemt afstand van onderste regionen

Zonder spits Yuri Hertsenberg (geblesseerd) en topscorer Glenn ter Wielen (wintersport) stond EMMS voor de zware opdracht richting Drachten. Met Maurice Kosse in de spits, Kevin Marissen op de flank en diepste middenveld Jordi van der Heijden werd er geïmproviseerd in de aanval. Verder de vertrouwde namen bij EMMS.

Drachten had voorafgaand aan het duel vijf punten achterstand op EMMS, een belangrijk duel voor beide ploegen. Drachten nam op het kunstgras direct het initiatief en probeerde de spits en aanvallende middenvelder telkens in het centrum in stelling te brengen. Erik Kosse en Justin Westerbeek hielden ze deze middag goed in bedwang. Bij EMMS was Jorunn Kleinheerenbrink aardig op dreef, maar zijn pogingen van afstand konden de keeper niet verontrusten.

Gedurende de wedstrijd kreeg EMMS steeds meer grip op het duel en kwam niet in de problemen, het kwam na twintig minuten eigenlijk uit het niets op voorsprong, de sterk spelende Emiel Kosse benutte de wind goed met een verre ingooi, Maurice Kosse verlengde op jongeling Kevin Marissen en die schoot tegendraads zijn eerste competitietreffer voor EMMS binnen.

Drachten had meer het balbezit maar aanvallend waren ze nagenoeg onmachtig door het collectieve spel van EMMS. De harde wind maakte het moeilijk voor beide partijen, Maurice Kosse probeerde het nog van afstand maar zijn schot ging net over de kruising. De eerste echte grote kans kwam vlak voor de rust, na een snelle omschakeling en goede aanval van Drachten, kwam de middenvelder door maar zijn schot ging rakelings naast.

Gaandeweg de tweede helft drong Drachten steeds meer aan en EMMS kwam niet meer onder de druk uit. Het kwam eerst goed weg nadat een kopbal op de paal belandde. Emiel Kosse moest na een uur vanwege het werk het veld verlaten en Dennis Lamberink was zijn vervanger en nam de plek met verve over.

De verdiende gelijkmaker kwam er voor Drachten, een indraaiende corner werd net aangeraakt en liet iedereen kansloos. Even later bracht Johan Oldekamp de fysieke jongeling Moehjiddin Brinkman om de balans te herstellen en samen met de strijdende Van der Heijden en Westerbeek lukte dit uitstekend.

Een ongelukkig moment van de verdediger van Drachten leidde de 1-2 van EMMS in, hij liet Jorunn Kleinheerenbink struikelen in het strafschopgebied en een penalty was het logische gevolg. Aanvoerder Maurice Kosse ontfermde zich over de bal en stuurde de keeper de verkeerde kant op.

Tien minuten voor tijd kwam de fysiek sterke Sam Hutten voor de moegestreden Kevin Marissen en Sam Hutten zorgde ervoor dat EMMS steeds meer grip op het duel kreeg, elk luchtduel werd door hem gewonnen en dit leidde ook de beslissing in. Hij verlengde de bal en via Maurice Kosse werd Jorunn Kleinheerenbrink in stelling gebracht, met een individuele actie passeerde hij zijn tegenstander en in de korte hoek bekroonde hij zijn uittekende wedstrijd: 1-3.

Hele belangrijke punten voor EMMS waardoor het de voorsprong op de onderkant vergrootte.