Nieuwsbericht

EMMS verliest nipt in Emmeloord

Jordi van der Heyden startte op de bank ten faveure van Henry Bosman, de blonde Dedemsvaartse middenvelder had de hele week niet kunnen trainen vanwege wintersport. Verder geen verrassingen in de basiself van Johan Oldekamp.

Emmeloord, bekend als een goed voetballende ploeg ging op sportpark De Kei eerder dit seizoen verrassend onderuit met 1-0. EMMS, dat goed mee doet in de tweede klasse, begon spectaculair, de bal kwam via Yuri Hertsenberg bij Maurice Kosse terecht en met een splijtende steekpass vond hij Glenn ter Wielen. Die nam de bal goed mee en na 30 seconden schoot hij 0-1 op het bord.

Emmeloord liet de kop niet hangen en had het meeste balbezit, het voetbalde aardig tot aan het strafschopgebied maar de pogingen van afstand waren niet gevaarlijk. Het kwam wel verdiend op gelijke hoogte, dit kwam vanuit een corner die de aanvaller geheel vrijstaand kon inknikken: 1-1. EMMS kon in de tegenstoot wel voor gevaar zorgen maar grote kansen leverde dat niet op.

De tweede helft was tien minuten onderweg toen Emmeloord op voorsprong kwam, de aanvaller zette zelf de aanval op en kreeg met geluk de bal mee. Oog in oog met Bastin Kleinheerenbrink werd hij de winnaar, 2-1. Yuri Hertsenberg moest inmiddels het veld verlaten vanwege een enkelblessure, Jordi was zijn vervanger.

EMMS probeerde het wel, maar het was de thuisploeg dat de wedstrijd leek te beslissen. Een scherpe voorzet werd door Jeffrey Klok nog net getoucheerd met als gevolg dat de aanvaller als enige nog bij de bal kon en van dichtbij 3-1 maakte.

EMMS streed voor wat het waard was en had inmiddels Boy Pieper en Moehjiddin Brinkman gebracht. Het kwam ook nog terug tot 2-3, Glenn ter Wielen werd gevonden in het strafschopgebied en uit de draai maakte hij het duel nog spannend.

In de slotfase speelde EMMS alles of niets maar het werd niets en zo bleef het 2-3.