EMMS wint van directe concurrent Oerterp

EMMS moest het doen zonder vice-captain Bastiaan Anbergen, de kersverse vader kampt met een teenbreuk en is enkele weken uit de roulatie. Niek Kosse wordt binnenkort geopereerd en hoopt in de slotfase van het seizoen nog zijn bijdrage te kunnen leveren.

EMMS begon voortvarend aan de thuiswedstrijd tegen Oerterp, binnen een minuut werd een poging van Dennis Lamberink maar net onschadelijk gemaakt en de rebound van Glenn ter Wielen ging via de keeper voorlangs.

EMMS speelde goed en was duidelijk de betere maar tot een kwartier spelen was het slordig in de voorste linie. Het verdiende doelpunt kwam er wel, Maurice Kosse gaf een heerlijke pass op Glenn ter Wielen, het goudhaantje dit seizoen was dodelijk in de afwerking 1-0.

Waarbij iedereen dacht dat EMMS doorging leek het verlammend te werken, dit was mede aan Oerterp te danken. Dat knokte zich terug in het duel en na enkele gevaarlijke momenten was het tien minuten voor de rust wel raak. Over de rechterflank werd de middenvelder bediend, die gaf een goede voorzet en geheel vrijstaand werd de bal keuring ingeschoten. Het was voor EMMS alle hens aan dek maar het wist de rust te halen met een gelijke stand.

Na de thee was EMMS wel weer bij de les en begon goed aan de tweede helft Glenn ter Wielen twijfelde te lang waardoor de verdediger de aanval onschadelijk kon maken. De corner die dit opleverde werd door Maurice Kosse ingebracht, het werd door iedereen gemist en bij de tweede paal wist Jorunn Kleinheerenbrink te scoren.

Oerterp kwam even later nog meer in de problemen, Glenn ter Wielen werd door de uitkomende keeper onderuit gehaald en de uitstekende leidsman kon maar één straf geven de rode kaart. Oerterp kreeg twintig minuten voor tijd nog een grote kans maar de aanvoerder kopte van dichtbij naast.

EMMS had verder niet veel meer te duchten van Oerterp, mede door de solide defensie onder leiding van Jeffrey Klok en de twee jonge buitenspelers van EMMS beslisten het duel. Jorunn Kleinheerenbrink was niet zelfzuchtig en gaf Glenn ter Wielen een niet te missen kans: 3-1.

In de slotfase gaf invaller Henry Bosman een prachtige pass op Maurice Kosse, die werd neergetrokken in het strafschopgebied. Hij nam zelf de strafschop en bepaalde de uitslag op 4-1.