Nieuwsbericht

Nieuwjaarsreceptie v.v. EMMS

Traditiegetrouw vindt iedere eerste zondag van het nieuwe jaar de nieuwjaarsreceptie plaats voorafgegaan door de snertloop door Slagharen. De snertloop werd gewonnen door: Leco Kosse (bij de JCLE-jeugd), Justin Westerbeek bij de volwassenen en Lieke van Staalduinen en Tessa Eggen bij de meisjes. Dit was de volledige uitslag.

Jeugd JCLE:

  1. Leco Kosse 28:15
  2. Nick Bakker 29:01
  3. Jesse Schlepers en Sam Kleinheerenbrink 31:30

Senioren:

  1. Justin Westerbeek 32:20
  2. Emil Kleinheerenbrink 32:57
  3. Arjan van der Most 33:15

Meisjes:

  1. Lieke van Staalduinen en Tessa Eggen 36:03

Alle prijswinnaars kregen een waardebon van hoofdsponsor Cafetaria Lunchroom Emmy.

Er was dit jaar een poedelprijs beschikbaar gesteld door hoofdsponsor Hans Schlepers (Cafetaria Lunchroom Emmy). Deze is, ondanks zijn valse start, gewonnen door Ton Hertenberg: 1.02:49.

Na de snert was het woord aan de voorzitter Herman Spijker. De inhoud van de speech lees je hieronder.

Traditiegetrouw zijn er op de nieuwjaarsreceptie een aantal jubilarissen gehuldigd: 50 jaar lid: Ton Hertsenberg, Bert Leyrik en Anton de Vent (zie foto’s). De drie fraaie speeches (opgesteld door Bernhard Sibelt) kunt u ook hieronder vinden.

Na de toespraak van de voorzitter werd de bar geopend en was het nog lang onrustig in de zeer gezellige kantine van v.v. EMMS.

NIEUWJAARSSPEECH VOORZITTER

Hierbij wil ik iedereen, spelers, sponsoren, vrijwilligers en onze collega`s van Sportclub Lutten, van harte welkom heten op onze Nieuwjaarsreceptie en bovendien wil ik iedereen een goed, gezond en in het bijzonder een sportief 2020 toewensen. Zoals het gebruikelijk is op een nieuwjaarsreceptie zal ik terugkijken op de gebeurtenissen van het afgelopen jaar.

We gaan nu verder met de prestaties van onze elftallen en beginnen met ons vlaggenschip het eerste elftal. Die speelt nu in de 2e klasse K, deze klasse hebben wij voor eerst in ons bestaan gehaald via de nacompetitie wat een uitstekende prestatie is van onze jongens en nu staan ze op een negende plaats wat mij betreft houden zo. Dit zou klassebehoud betekenen.

Verder heeft EMMS in het Protos Weering toernooi de halve finale gehaald helaas is het hier bij gebleven toch een hele mooie prestatie.

Wat betreft de leiding heeft het bestuur in overleg met spelers besloten om een vierde contract aan te bieden aan Johan Oldenkamp deze heeft hij inmiddels getekend. John Germes, Arjan Kok, Frans Pieper en Arjan Lamberink hebben te kennen gegeven nog te blijven.

Het 2e elftal staat dit jaar op een vierde plaats in de Zondag reserve A categorie 1e klasse B, dit is een mooie prestatie gezien zij voor het tweede jaar voetballen in deze klasse, onder leiding van Erik Hein en Hans Wering. Als ik het goed begrepen heb zijn ook deze heren het komende jaar aan de macht.

Ons 3e elftal staat op dit moment op een derde plaats. Dit was vorig jaar ook het geval en werden ze uiteindelijk kampioen. Het bestuur heeft het vertrouwen dat dat er dit jaar misschien wel weer in zit.

Het 4e neemt een derde plaats in, ook zij kijken nog naar boven.

Het Dames team, het gecombineerde team van SC Lutten en EMMS, staat op een twaalfde plaats.

Onze Veterinnen VR25+ 1 zijn dit jaar op een derde plaats geëindigd in de najaarscompetitie.

Onze veteranen hebben ook veel wedstrijden onderling gewonnen, echter deze worden niet geregistreerd.

JCLE
De A-Junioren doen het op dit moment voortreffelijk, ze zijn kampioen geworden wat volgens mij ook een applaus waard is. Willen wij sterke en volwaardige selectieteams op de been brengen – en wie wil dat nou niet? – dan moeten wij ons in ons denken en handelen richten op wat het beste is voor JCLE. Dus wie weet waar een en ander nog toe zal leiden  Op den duur profiteren beide hoofdverenigingen hiervan.

Verder zijn er bij JCLE nog een vijftal teams winterkampioen geworden, van harte gefeliciteerd

Verdere perikelen binnen onze vereniging
De zonnepanelen hebben een jaar gedraaid en we kijken nu naar andere investeringen t.a.v. de duurzaamheid (de LED verlichting). Ook de beregening heeft onze aandacht i.v.m. het roestwater op de reclame borden en het gesleep met haspels.

Ook heeft onze kantine een mooie aanpassing gekregen, wij als bestuur willen de vrijwilligers en de sponsoren bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt.

Roken
De voetbalverenigingen v.v. EMMS en SC Lutten en de gezamenlijke jeugdcombinatie JCLE is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom hebben wij vanaf 1 januari 2019 een stap gezet naar een rookvrij sportpark. Daarom is er vanaf deze datum een rookverbod tot 13.00 uur, wie nog wel roken vragen wij om dit te doen buiten het zicht en buiten ons terrein.

Vooruitblik 2020
Werkzaamheden parkeerplaats vanaf 6 januari 2020 (communicatie hierover volgt via de sociale media).

Vrijwilligers
Verder wil ik alle vrijwilligers bedanken die het afgelopen jaar (en hopend ook weer de komende jaren) een bijdrage hebben geleverd voor de vereniging. Een vereniging kan niet bestaan zonder vrijwilligers.

Ondanks de advertenties die geplaatst zijn is er nog altijd een tekort aan vrijwilligers met het gevolg dat vanaf eind januari de elftallen de kantine dienen schoon te maken. De leiders zijn hierover inmiddels geïnformeerd. In 2020 willen we ook starten met de voorbereiding van 90 jaar v.v. EMMS in 2021.

Bestuur v.v. EMMS

SPEECHES JUBILARISSEN

Bert Leyrik
Ja, Bert, eindelijk sta jij hier dan ook. Je bent namelijk met 7 jaar al bij de voetbal gegaan en dat betekent dat je inmiddels 50 jaar lid bent van EMMS.

Met 7 jaar bij de voetbal gaan betekent ook dat er toen in 1969 al F-pupillen waren. Henk Renker weet als leider nog dat je als beginneling bij hem in het elftal zat. Waren er toen al wel E- en F-pupillen?

Je was een talentvolle en begaafde linksbuiten die ook wel bekend stond om je lange ballen. Tot de selectie van het 1e elftal heb je het geschopt en als 12e – 13e man heb je verschillende keren mogen opdraven bij het vlaggenschip. Maar veruit de meeste jaren zat je bij Gerrit Kerssies en met Bennie Eggen in het 2e.

Behalve presteren was er ook altijd het vermaak. Beroemd en berucht waren de feestjes met het team en menig verhaal wordt in de derde-helft-gesprekken weer opgerakeld.

Zoals toen bij Rohda Raalte, toen je (na een feestavond) in de aanval de bal op rechts bij de cornervlag kreeg, met bal en al om de cornervlag heen liep zodat de bal over de zijlijn en de achterlijn was geweest maar je het spel voortzette met een prachtige voorzet, alsof er niets aan de hand was. De scheidsrechter floot af en heel verbaasd vroeg je aan de scheidsrechter wat hij nou eigenlijk fout had gedaan.

Of toen na een weekendje in Egmond aan Zee. Jullie hadden daar fietsen gehuurd om veilig weer terug te gaan maar ’s nachts zagen ze ineens een rood lampje in de sloot. En ja hoor, ze hebben jou kletsnat uit de sloot gevist. Doodleuk en nuchter vroeg je ’s morgens aan het ontbijt of het vannacht zo hard had geregend.

Wijk aan Zee is ook een bekend adres geworden voor jou. Je hebt daar in een kroeg al eens flinke klappen opgelopen met een honkbalknuppel. Wat daar is gebeurd, vertellen we hier maar niet. Heel positief is het dat je elk jaar nog naar deze badplaats toe gaat.

Nu bij de veteranen ben je ook nog altijd fanatiek al moet er dan wel eerst wat gebakken eieren worden opgepeuzeld. Na de training behoor je ook daar steeds tot de laatsten die de kantine verlaat. Bij de veteranen slaan ze de tweede helft ook altijd over en beginnen al vlot aan die derde helft en zoals men dan zegt: “Bert doet het licht wel uit.”

Zo fanatiek als je met de feestjes bent geweest en nog bent, zo ben je als EMMS’er ook. Overal een mening over met veel discussies tot gevolg. Maar je beperkt je niet alleen tot de zijlijn. Als jeugdleider en trainer ben je zeer fanatiek en jouw enthousiasme is ook overgeslagen op Karin. Al weer jaren is ze secretaris van JCLE. En geweldig Bert, elke vrijdagmorgen maak je met Bennie Eggen de kantine schoon.

Bert, je bent een clubman in hart en nieren en plezierig gezelschap bovendien. We hopen dat je met Karin nog heel lang actief zult zijn voor EMMS.


Ton Hertsenberg
Ton, voor iedereen beter bekend als Puk, ook jij bent intussen 50 jaar lid van EMMS en je bent niet weg te denken bij de club. Al met je 9e jaar speelde je in de pupillen en je bent nooit meer weggeweest.

Waar je in de opstellingen van je jeugdperiode speelde is voor ons niet meer duidelijk maar het kan haast niet anders als de rechtsbackpositie zijn geweest. Iedereen weet dat je daar het beste functioneert.

Je stond niet bekend als een makkelijke jongen in het veld. Je liet je niet op de kop zitten en als de scheidsrechter dan ook nog tegen jou was, straalde je een en al frustratie uit. Jouw eigenwijsheid, (men zegt dat je daar bekend om staat), helpt dan ook nog een handje om flink tegen de leidsman uit te varen.

Je bent de oudste nog actieve voetballer van EMMS en dat wilde je ook graag. Je blessures spelen je wel parten en daarom speel je niet meer de hele wedstrijd. Iets wat je vroeger heel vervelend vond.

Héél knap is het dan ook dat je tegenwoordig zelf de fluit hanteert. En niet onverdienstelijk. Je wordt veel gevraagd en zo komt het dat je als één van de weinigen nogal eens in de kantine van Sportclub Lutten wordt gezien.

Behalve de senioren van EMMS ben je ook de baas bij wedstrijden van JCLE en de senioren van Lutten. Jouw karakter komt dan prima van pas. Als Ton zegt dat het handsbal is, dan kan niemand hem van die beslissing afhouden. Veel onderbrekingen tijdens een wedstrijd is trouwens niet jouw keuze. Als het niet nodig is, fluit je niet en laat je lekker doorvoetballen.

Bij JCLE moet het dan wel op de zaterdagmiddag zijn want op zaterdagmorgen mag er niet meer worden gerookt op het sportpark en we weten dat je niet zonder kunt. Pas als je de zijlijn over gaat en in het veld stapt gaat de peuk weg.

Het schijnt zelfs zó erg te zijn, dat als je zelf moet voetballen, je als reserve het eerste uur, al rokende, rondjes om het veld loopt en pas als je nog even mee mag doen, de peuk aan de kant gooit en steevast aan de andere zijde het veld opkomt.

Ton, het bestuur is je voor alles wat je doet voor EMMS zeer dankbaar. Het is en was overigens altijd wel erg moeilijk om je te bereiken. Als misschien wel de enige had je nog geen mobiel en de uitnodiging om hier vanmiddag te zijn moest ouderwets met een brief.

Ton, we hopen nog lang van je verdiensten gebruik te kunnen maken. Als echte EMMS’er twijfelen we ook niet aan jouw inzet. We wensen je nog vele jaren met veel plezier en gezondheid toe.


Anton de Vent
We kunnen wel beginnen met een lijst van functies en taken die je voor EMMS hebt ingevuld en nog steeds hebt, maar als je daar allemaal uitgebreid over gaat spreken, dan wordt het een saai lang verhaal waar je zelf waarschijnlijk ook niet op zit te wachten.

Ook bij jou beginnen we dan maar met de jeugd. Je bent nu 60 jaar en 50 jaar lid van EMMS. Je bent dus begonnen op 10-jarige leeftijd. Het judo ging eraan want voetbal trok meer. Uit een echte voetbalfamilie stam je en dat was te zien. Je ging altijd al mee op zondagmiddag om naar het 1e elftal te gaan kijken.

Je bent altijd een degelijke verdediger geweest en nu ook bij de veteranen. Moeilijk te passeren en vrij makkelijk scorend als je mee gaat in de aanval want je beschikt over een uitstekende conditie. Maar je hebt ook altijd oog voor je medespelers.

Zo is jouw karakter: als je ergens mee kunt helpen doet men nooit vergeefs een beroep op jou. Dat merkte men bij EMMS al snel, toen je in 1993 in het bestuur kwam. Je nam het penningmeesterschap over van Rieks Arkes met alle nevenactiviteiten die daar bij komen zoals de organisatie van de jaarlijkse verloting.

Maar daar bleef het niet bij. Je zat en zit in allerlei commissies zoals het regelmatige overleg met Sportclub Lutten en samen met de buren de kleedkamerverbouwing in gang zette.

Je hebt vóór het seizoen te doen met elftalindelingen en de voorbereidingen van de oefenwedstrijden met de aanstelling van scheidsrechters. Dat komt doordat je noodgedwongen ook nog wedstrijdsecretaris werd. Heel vaak word je dan op zaterdagavond en zelfs zondagmorgen nog ingeschakeld om wijzigingen door te geven. Dat is best vervelend. Zo werd je ook de contactpersoon met de KNVB en met andere verenigingen.

Je bent het aanspreekpunt voor alle senioren en ook voor de leiding van JCLE als er vragen zijn of als er iets geregeld moet worden. Gelukkig heb je nu de site van EMMS waar je berichten op zet. Dat scheelt toch weer wat communicatietijd.

Anton, we weten het eigenlijk allemaal wel: zonder jou is het draaiend houden van de club bijzonder moeilijk. En we weten het ook wel: je bent in je nopjes als je bezig bent met administratie en communicatie. Zoals men wel eens zegt: “Hij wil ook niet anders.”

Menige vereniging zal jaloers zijn op zo’n clubman. Altijd heel punctueel in zijn taken en niet op foutjes te betrappen. Vergeefs hebben we gezocht of je misschien ergens een blundertje hebt gemaakt maar niets van dat al.

Zonder jou zou het niet goed gaan met EMMS. Er zouden veel vrijwilligers bij moeten komen om jouw taken te verdelen. Daar willen we echter nog maar niet aan denken.

Daarbij doe je ook nog veel voor andere maatschappelijke organisaties. Je zit in het bestuur van de kerk op De Belte en daar hou je het ook niet alleen bij het penningmeesterschap. Je bent actief voor de buurt, de KBO en vast nog meer.

Door omstandigheden raakte je jouw baan bij de Rabobank kwijt maar een sociaal figuur als jij is prima op zijn plaats bij de voedselbank. Het zal ons niets verbazen als je ook daar in de organisatie zit.

Je hebt aan Karin tegenwoordig een lieve vriendin, en wie je daarover ook hoort, ze vinden het allemaal fantastisch.

Anton, blijf je ding doen voor EMMS en al die andere taken in de maatschappij. Als je het met veel plezier doet, blijf je het langst gezond.