Zeer belangrijke overwinning EMMS bij DTD

Zonder de geschorste Arjan van der Most en de langdurig geblesseerde Niek Kosse, maar verder complete selectie moest EMMS richting het verre Koarnjum. Tegenstander DTD was genoodzaakt om uit te wijken naar het kunstgrasveld.

DTD probeerde met direct opportunistisch spel de aanval te zoeken, EMMS tastte wat af. Beide ploegen waren ook niet nauwkeurig aan de bal waardoor het de tegenstander vaker in het zadel hielp dan de eigen ploeg.

In de loop van de eerste helft kreeg EMMS steeds meer het initiatief, de eerste mogelijkheid was voor EMMS maar Maurice Kosse schoot uit de draai over. Na twintig minuten kwam EMMS wel verdiend op voorsprong, Glenn ter Wielen kreeg de bal mee over de rechterkant en had een uitstekende actie in huis, de man van EMMS in de eerste seizoenshelft was resoluut in het afwerken: 0-1.

DTD probeerde het via de zijkanten maar het centrale duo Erik Kosse en Jeffrey Klok gaven geen krimp. Nadat de opkomende Bastiaan Anbergen nog de keeper trof deed Yuri Hertsenberg wel wat het moest doen. Maurice Kosse gaf een perfecte lange pass op Yuri Hertsenberg die ineens achter de verdediging dook, de spits tikte de bal uitstekend over de doelman, 0-2.

EMMS nam gas terug en bracht DTD meer in balbezit waar het moest oppassen voor de aansluitingstreffer, die kwam er vlak voor rust dan ook. Een corner werd niet goed weggewerkt en de rebound werd zuiver binnengeschoten: 1-2.

In de tweede helft had EMMS duidelijk de overhand, DTD was aanvallend nagenoeg onmachtig. Het duurde erg lang voordat EMMS de marge vergrootte, Maurice Kosse kopte de bal naast na een goede voorzet van Jorunn Kleinheerenbrink en Jorunn kreeg zelf ook een levensgrote kans, van dichtbij had hij moeten scoren maar hij pegelde de bal snoeihard op de lat.

Een kwartier voor tijd was het Yuri Hertsenberg die zijn klasse toonde, hij draaide schitterend weg bij de tegenstander en schoot tegendraads binnen: 1-3. In de blessuretijd werd het alsnog 2-3 door DTD, maar er waren te weinig minuten om het EMMS nog lastig te maken.

Een seizoenshelft in de tweede klasse waarin een strijdbaar en veerkrachtig EMMS te zien was. Eind januari gaat de competitie verder, dan speelt het thuis tegen directe concurrent Oerterp.