Nieuwsbericht

Veel goals maar geen punten voor EMMS

Na het spectaculaire gelijkspel tegen Dedemsvaart was het nu wederom prijsschieten, LSC uit Sneek wist met 4-5 bij EMMS te winnen. De supporters van EMMS die wat verlaat waren schrokken vermoedelijk toen ze aankwamen, halverwege de eerste helft stond er al een 0-4 achterstand op het bord.

EMMS had de opstelling aangepast aan de tegenstander, dit kwam deze middag totaal niet ten goede. De gehele organisatie stond helemaal verkeerd en LSC kon naar hartenlust combineren. EMMS kreeg wel 2 dotten van kansen maar maakten deze niet.

De spelers van EMMS werden gespaard tot 10 minuten voor de rust, toen greep Johan Oldekamp rigoureus in. De fysiek sterke wisselspelers Emiel Kosse, Erik Kosse en Robin Eggen werden gebracht, geslachtofferd werden Dennis Lamberink, Jordi van der Heijden en Henry Bosman. Tevens ging het uit van eigen kracht en ging met drie aanvallers voorop spelen.

Vlak na de wissel scoorde EMMS, Maurice Kosse stuurde Glenn ter Wielen weg en hij schoot de bal onder de doelman door. Vlak voor rust dezelfde combinatie maar één op één miste de topscorer van EMMS.

EMMS ging in de tweede helft fel van start en probeerde de eer te redden, een kwartier na de rust werd het 2-4. Een corner viel voor de voeten van verdediger Emiel Kosse en vanaf rand zestien schoot hij hard raak.

EMMS wou meer, maar LSC dacht daar anders over. Een counter werd genadeloos afgestraft door de zeer gevaarlijke spits. De thuisclub moest even later met een man minder het duel tot het einde brengen, Arjan van der Most kreeg zijn tweede gele prent van de jonge. aanwezige leidsman.

De tien spelers van EMMS gingen niet bij de pakken neer zitten en streden voor wat het waard was, het kwam via Robin Eggen zelfs terug tot 3-5. De invaller schoot van afstand fraai raak.

Nadat LSC enkele counters onbenut liet maakte EMMS het toch echt spannend, een voorzet kwam bij Glenn ter Wielen terecht. Die bleef ijzig kalm en maakte er 4-5 van.

In de slotfase probeerde het nog een gelijkmaker te forceren maar gevaarlijk werd het niet meer. Het minste duel voor EMMS tot nu toe, zondag kan het laten zien dat het in de tweede klasse thuis hoort. Dan moet het op bezoek bij directe concurrent DTD.