EMMS het meest gelukkig met een punt tegen Zuidwolde

Is het een derby of toch niet? De competitiewedstrijd tegen Zuidwolde staat voor het eerst in 37 jaar weer op het programma. EMMS moest het stellen zonder vleugelaanvaller Glenn ter Wielen. Jordi van der Heyden en Arjan van der Most keerden terug in de selectie maar moesten het doen met een plek op de bank.

EMMS begon zeer dreigend aan het duel, Maurice Kosse gaf de bal direct mee op de opstomende Bastiaan Anbergen maar zijn voorzet werd ternauwernood verwerkt tot een corner. Hierna namen de bezoekers het heft in handen en met name Bastiaan Anbergen en Emiel Kosse hadden de handen vol aan de aanvallers. De nummer 9 van Zuidwolde kreeg een dot van een kans na tien minuten spelen, maar zijn schotje kon Bastin Kleinheerenbrink niet verontrusten.

Halverwege de eerste helft kwam Zuidwolde terecht op voorsprong, de middenvelder kreeg de bal op maat mee en klopte Bastin Kleinheerenbrink in de korte hoek. Zuidwolde bleef dreigend maar was in de voorste linie niet precies genoeg om de score uit te breiden.

Uit het niets kwam EMMS op wonderschone wijze op gelijke hoogte, de man in vorm Yuri Hertsenberg probeerde het van ongeveer 20 meter en de bal ging precies in de winkelhaak. Werkelijk een fantastische goal. Hierna hetzelfde spelbeeld en Zuidwolde kreeg vlak voor rust de kans om op voorsprong te komen maar de paal bracht redding voor EMMS.

EMMS leek in de tweede helft de zaken beter op orde te hebben, de organisatie stond beter en na vijf minuten kwam de thuisploeg ook op voorsprong. De bal kwam aan de linkerflank bij Yuri Hertsenberg, die hield drie man bezig en behield het overzicht door Niek Kosse te bedienen in het strafschopgebied en die faalde niet 2-1. Zijn eerste treffer in EMMS 1.

Zuidwolde rechtte de rug en kwam zeer snel weer op gelijke hoogte, de uitstekende spits kapte naar binnen en schoot op doel. De bal ging ongelukkig onder Bastin Kleinheerenbrink door 2-2.

Zuidwolde ging vol voor de winst en het was voor EMMS voornamelijk tegenhouden door het onzorgvuldige spel. Een voorzet vanaf de linkerkant werd ingekopt maar voor de tweede keer deze wedstrijd werd de paal geraakt. Enkele corners en voorzetten waren wel dreigend maar niet echt gevaarlijk.

EMMS kwam er vlak voor tijd nog één keer uit, Maurice Kosse gaf een prachtige dieptepass op Jordi van der Heyden, die kon het alleen maar proberen met een lob maar de keeper bracht nog net redding. Eindstand 2-2, het maximaal haalbare voor EMMS waarbij Zuidwolde op basis van de gehele wedstrijd misschien wel recht had op meer.

Zondag de derde thuiswedstrijd, dan speelt EMMS tegen Heerde. Vooraf bestempeld als één van de titelkandidaten in de 2e klasse.