EMMS start uitstekend in de tweede klasse

Na het vertrek van topscorer Jord Anbergen, de afwezigheid van Jordi van der Heyden, Arjan van der Most en Jorunn Kleinheerenbrink was het afwachten wat EMMS tegen s.c. Emmeloord op de mat ging leggen. Tevens gaf de slechte voorbereiding ook geen reden tot vertrouwen.

EMMS speelde compact en liet de bal veel aan Emmeloord, dat over veel voetballend vermogen beschikt. Zonder dat de thuisclub uit Slagharen de bal had geraakt kregen de bezoekers de eerste kop mogelijkheid maar die ging ruim over.

Emmeloord probeerde het veel via de zijkanten maar telkens werden de voorzetten onschadelijk gemaakt of liet Emmeloord het in de eindpass afweten. EMMS was het eerste gedeelte wat zoekende maar kwam naarmate het duel vorderde, door met name Yuri Hertsenberg, beter in de wedstrijd. Het kwam wat meer onder de druk uit waardoor het ook gevaarlijk kon worden.

Na een half uur spelen kwam EMMS goed weg doordat de aanvaller net buitenspel stond waardoor het doelpunt terecht werd afgekeurd. De goed spelende middenvelder Justin Westerbeek kwam tien minuten voor de rust uitstekend door over de linkerkant en vond aanvaller Niek Kosse, die behield het overzicht en gaf Yuri Hertsenberg een niet te missen kans 1-0. Toch wel tegen de verhouding in maar EMMS beet steeds meer van zich af en kon zich steeds beter meten met Emmeloord ondanks het mindere balbezit.

Na rust had Emmeloord wederom de bal maar werd het gedurende het duel steeds slordiger, het probeerde het met name van afstand maar keeper Bastin Kleinheerenbrink werd niet echt getest. De ingevallen Kevin Marissen, voor de licht geblesseerde Glenn ter Wielen, werd door Maurice Kosse alleen op de keeper af gestuurd, maar de jongeling liet na om de marge te vergroten door de bal ruim over het doel te chippen.

Emmeloord drong meer aan en kreeg nog een aantal corners, maar vaak werd de bal verdedigd door de ijzersterke spelende verdediger Emiel Kosse.

De volgende grote kans was wederom voor EMMS, Dennis Lamberink stoomde het veld over, behield het overzicht door Maurice Kosse te vinden en die gaf de bal ineens met hem mee maar na de lange rush had hij niet genoeg power om rustig te blijven en schoof de bal naast het doel.

In de slotfase was het mede door de lange blessuretijd nog billenknijpen maar EMMS hield zich goed staande, in de slotfase kreeg invaller Moehjiddin Brinkman nog een mogelijkheid maar zijn poging belandde in de handen van de doelman. Een uitstekende start voor de debutant in de 2e klasse!